(Tokyo-110/Lunch in Marunouchi)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

丸の内にランチへ。雨で街路樹が洗われている。

Came to Marunouchi for lunch.  The rain was washing the trees along the streets.

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ランチにここに来るのは久しぶり。

It's been a long time since been here for lunch.

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早めに着いたので、まずシャルドネをグラスで。

Arrived early, so started with a glass of Chardonnay.
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一緒に、軽くBLTサンドウィッチを。フレンチフライがうれしい。

Together with a white wine, had a light BLT sandwich.  French fries were delightful.
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続いてランチコースのサラダを。

Followed by the lunch course salad.
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ガスパチョ。「アミューズ風に出すならオリーブ油(上質の必要なし)を少々垂らして供する。スープとして供する場合には・・・」(シェ・ジャニーブログより)に従い、スープ風からアミューズ風に変えてみた。

Gazpacho.  "If you want to serve it as an amuse, drizzle a little olive oil (no need for high quality) on it.  If you want to serve it as a soup..." (from Chez Jannie blog).  In accordance with this, changed it from a soup style to an amuse style.
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ジュノベーゼ・パスタ(Pasta alla genovese)。リグーリア風のバジルペストを使ったパスタは、正式には「パスタ・アラ・ジュノベーゼ・ペスト(Pasta al pesto alla genovese)」。

Genovese pasta (Pasta alla genovese). Ligurian-style pasta with basil pesto is officially called "Pasta al pesto alla genovese".
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タラのフライ。白身魚のフライには、やはりタルタルソース。

Fried cod. Tartar sauce was a good match for fried white fish.
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今日はデザートはやめてコーヒーを。クォリティにも静かな雰囲気にも満足。

No dessert today, just coffee.  Satisfied with the quality and the quiet atmosphere.
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