(Tokyo-106/Szechuan)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

白金の中華レストラン「四川」へ。今回も外は雨。

Went to "Szechuan", the fine Chinese restaurant in Shirokane.  Again, it was raining outside.

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担々麺ランチとランチセットを。最近では中華料理を頂くと、そこは中国の一部と見做されるらしい。馬鹿な話だ。

Tantanmen noodle lunch and Chinese lunch set. These days, if get Chinese foods, the place is considered part of China.  That's ridiculous.

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ランチセットの前菜。

Appetizer of the Chinese lunch set.
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担々麺ランチのサラダ。

Salad at the tantanmen noodle lunch.
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担々麺。四川の担々麺は安定した美味しさ。

Tantanmen noodle. Szechuan's tantanmen noodle is consistently delicious.
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ランチセットの牛肉とマコモダケの辛子炒めと麻婆豆腐。マコモダケとは「マコモ」というイネ科の植物の茎の根元の部分らしい。

The Chinese lunch set included spicy stir-fried beef with  makomodake and mapo doufu (bean-curd soup seasoned with red pepper).  "Makomodake" is the root of the stem of the rice plant called "Makomo".
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担々麺ランチのデザート。夏らしくスイカなどが載った杏仁豆腐。

Dessert of the tantanmen noodle lunch.  Summery apricot bean curd topped with watermelon and other ingredients.
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上品な中華ランチに満足。外は相変わらず小雨。

Satisfied with elegant Chinese lunches.  Outside it was still raining lightly.
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帰ってシャトー・ラヴィヨットを。カベルネ・ソービニオン,メルロー,プティヴェルドのボルドー ブレンド

Back to home and had a Chateau Lavillotte wine.  Bordeaux blend of Cabernet Sauvignon, Merlot and Petit Verdot.

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ラ・クリマのピノ・ノワールも。

Also Pinot Noir from La Crema.
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