(Sapporo-132/Hoshino Resort Tomamu1)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

星野リゾートトマムへ。時折小雨に煙る新緑のトマム

To Hoshino Resort Tomamu.  Tomamu in fresh green with occasional light rain.

f:id:winelovers2050:20220603203628j:image

ウェルカムドリンクバーでスパークリングワインを。

Sparkling wine at the welcome drink bar.
f:id:winelovers2050:20220602191422j:image

麺屋竹蔵で軽く北海道ラーメンを。

Enjoyed light snacks of Hokkaido ramen at Menya Takezo.
f:id:winelovers2050:20220602191453j:image

味噌生姜ラーメン。純連風のスープ。

Miso ginger ramen.  The Junren-style soup.
f:id:winelovers2050:20220602191433j:image

ザンギも。これは軽くなかった。

And Zangi, fried chickens.  These weren't light.
f:id:winelovers2050:20220602191419j:image

TOMAMU Wine Houseへ。

Then to TOMAMU Wine House.
f:id:winelovers2050:20220602191445j:image

蘭越いとう農園からカミサト(上里)ブラン(醸造はトアールワイナリー)。ソービニオンブラン、ピノブランなど4種の混合。

Kamisato Blanc (brewed by Toar Winery) from Rankoshi Ito Vineyard.  A mixture of four varieties including Sauvignon Blanc and Pinot Blanc.
f:id:winelovers2050:20220602191459j:image

滝沢ワイナリーからシャルドネ

Chardonnay from Takizawa Winery.
f:id:winelovers2050:20220602191424j:image

10R(トアール)ワイナリーから、こことあるシリーズのピノノアール。

Pinot Noir from 10R (Toar) Winery, Coco-Toar series.
f:id:winelovers2050:20220602191448j:image

この3種をテイスティング

Tasting of these three wines.
f:id:winelovers2050:20220602191442j:image
ワインハウスを出ると、そろそろ日暮れ。

Leaving the wine house, it was almost nightfall.

f:id:winelovers2050:20220603141221j:image

トマム・ザ・タワーへの帰る道。冬はガラスで覆われた廊下を通るが、夏は森の路で帰ると気持ちが良い。

The way back to Tomamu The Tower.  In winter, walked back through a corridor covered with glass, but in summer, it was pleasant to return through the forest path.
f:id:winelovers2050:20220604181826j:image

 

 

👉このブログ一覧やInstagramはこちら。

     Click here for this blog list and Instagram.

     https://winelovers2050.hatenablog.com/

    

👉 無料アカウントによる広告をご容赦下さい。

  Apologize for an advertisement by the free account.