(Sapporo-128/Late Blooming Yaezakura)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

札幌も過ごしやすい気候になってきた。数日前に満開だったソメイヨシノやエゾヤマザクラは既に散り、遅咲きの八重桜の季節となってきた。南11条から中島公園に向かう道。

The weather in Sapporo became comfortable.  Someiyoshino and Ezo-Yamazakura cherry blossoms that were in full bloom a few days ago already fell, and now it became the season for late-blooming Double-flowered cherry blossoms.  The road from Minami 11jo to Nakajima Park.
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中島公園に入り、八重桜と豊平館を。いつ見てもドラマチックで美しい景色。

Entered Nakajima Park and saw Double-flowered cherry blossoms and the Hohei-kan.  Beautiful scenery any time of the year.
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ニセコ自然派ワインショップ・カーブドバンブーで買ってきた、イタリアサレントのシャルドネ・フィアーノのブレンドと、モントレーラクリマピノ・ノワール

Chardonnay Fiano from Salento, Italy, bought at the natural wine store Cave de Bamboo in Niseko and Pinot Noir from Monterey La Crema.
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ポークチャップ。薄いロース肉で作ったら食べやすい。

Sautéd pork chap.  Easy to eat when made with thin pork loins.
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豚肉の生姜焼き。生姜をたっぷり入れると美味しい。

Pork grilled with ginger.  Delicious with plenty of ginger.
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ハンバーグは、東屯田通の肉の宮崎から。

Hamburgers were from Meat shop Miyazaki on Higashi-Tonden Dori.

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札幌ステイもあと少し、翌日は札幌ラーメン。すすきのの「にとりのけやき」へ。

Staying in Sapporo was almost over, so had Sapporo ramen the next day.  Went to "Nitori no Keyaki" in Susukino.
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メニューは全て味噌ラーメン。普通盛りか大盛りか、普通か激辛か。普通味の普通盛りを。

The menu was all miso ramen.  Normal or large serving, normal or very hot.  Got the normal-size bowl of normal flavor.
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奈良の銘酒「梅の宿」がセール。沢山買ってきた。梅の宿は最近凝っている木下酒造(玉川)の杜氏が最初に修行した酒蔵。味わいが似ている。

Nara's famous sake "Ume-no-yado" was on sale so bought a lot.  Ume-no-yado was the sake brewery where the chief brewer of Kinoshita Shuzo (Tamagawa), a favorite sake brewery recently, first trained.  It has a similar taste to Tamagawa.

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サバの塩焼きと。

With grilled mackerel.

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シュウマイは、551HORAIから。551はココイチバンという意味らしい。コスパの良い美味しい大阪土産。

Dumplings from 551HORAI, 551 (pronounce kokoichi) means "the best in the city".  A tasty and cosy Osaka souvenir.
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