(Sapporo-110/home cooking 4)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

雪は降り続く。道内の交通機関は麻痺しているが、ステイホームしている限りは、不自由はない。どこかのスキーリゾートにいるような雪景色。

It continued snowing.  The transportation system in Hokkaido stopped, but as long as staying home, there was no inconvenience.  The snowy landscape looked like being at a ski resort somewhere.
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Kitara の前はロマンチックな光景。ホワイトクリスマスのようなイルミネーションが楽しめる。今夜も降り続くらしい。

A romantic scenery in front of Kitara.  Could enjoy the illumination like a white Christmas.  It seemed snowing tonight again.

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冷える夜は、久しぶりに和食と日本酒。サーモンの西京漬けに、ニンジンのソテー添え。ほうれん草と筍のお浸しも。日本酒は根室の銘酒・北の勝の熱燗から始める。

Had Japanese food and sake on the cold night, the first Japanese foods after new year days.  Grilled salmon filet marinated in Saikyo Miso with sauteed carrots.  Soaked spinach and bamboo shoots.  Start with a hot sake of Kitanokatsu, a popular sake from Nemuro.
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熱燗で温まった後は、札幌三越で買ってきた青森の六花酒造のじょっぱりを冷酒で。搾りたての冬酒で、美味。

After warming up with a hot glass of sake, had a cold sake of Joppari from Aomori's Rokka Shuzo.  It was a freshly squeezed winter sake and was delicious.

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翌朝起きてみると、べランダに大量に雪が積もっていた。重さで落ちないか心配になるが、雪を下に落とすわけにもいかない。

When woke up the next morning, found a huge pile of snow on the balcony.  Worried that the weight of the snow would cause it to fall, but couldn't let it fall down.

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夜は、沖縄を思い出し、オキナワン・ナイトに。ゴーヤではなく、フーチャンプルを作ってみた。あまり映えないが、美味しい。

At night, remembered warm Okinawa and decided to have an Okinawan Night.  Instead of bitter gourd champuru, made fu-chanpuru.  It didn't look very good, but was delicious.

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ラフテーも。以前リウボウで買ってきたもの。

体にも優しい味がする。

Rafute (Okinawan braised pork belly) too.  Bought it at Ryubo Store before.
It tasted good and was very healthy.
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合わせたのは、名護の津嘉山酒造所による泡盛。1年と少し前に酒蔵を訪問した際のもの。

Paired it with Awamori from the Tsukayama Brewery in Nago, which visited a little over a year ago.
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泡盛のアルコール度数は43度と、ウィスキーとちょうど同じ。泡盛がウィスキーに合わせたらしい。沖縄では水で割って飲むのが一般的らしいが、濃いめの方が香りが高くて美味しい。正面入口。

The alcohol content of Awamori was 43 degrees, just the same as whiskey.  It was said that Awamori was made to match whiskey.  Okinawan people usually consumed with water, but the thicker it was, the more fragrant and delicious it was.  The main entrance.

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趣のある歴史的な建物と庭。

Quaint, historic buildings and gardens.
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酒造場オーナーが一人で仕込みから醸造、瓶詰め、販売までこなす小規模な酒蔵。美味しく頂いた。やはり、料理と酒は土地を合わせると間違いない。沖縄を思い出しながらの、雪見酒

It is a small Awamori brewery where the owner handled everything from brewing to bottling and selling by himself.  Their Awamori was delicious.  After all, foods and liquors from the same region matched well.

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