(Honolulu-54)ハワイ美味しいもの巡り Hawaii delicious food and wine tour

帰国前のPCR検査のためワイキキまで散歩。ヒルトン・ハワイアンビレッジの正面から、ワイキキへの近道としても利用されているクロダ・フィールドへ渡る。

Walk to Waikiki for the Covid test before flying back Japan.  Walked by the front of the Hilton Hawaiian Village, crossed over to Kuroda Field, used as a shortcut way to Waikiki.

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この広大な公園は米軍の閲兵場だった場所で、第二次世界大戦で活躍したハワイ出身の日系2世Robert T.Kuroda米軍曹長の功績を称え命名された。公園から見たリッツカールトンとトランプワイキキ。変貌しつつあるワイキキの風景。

This vast park was a former U.S. military reviewing station and was named in honor of U.S. Master Sergeant Robert T. Kuroda, a second-generation Japanese American from Hawaii, served in World War II.  The Ritz-Carlton and Trump Waikiki as seen from the park.  The changing landscape of Waikiki.
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バンクオブハワイビル。以前はANAビルだったような。今は日本の消費者金融会社が所有しているらしい。

Bank of Hawaii Building, former ANA Building.  Now it seemed owned by a Japanese consumer finance company.
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上品なピンクの建物はロイヤルハワイアンホテル。かつて王族の休息地だった場所に1927年に創業、ワイキキで3番目に古い。

The elegant pink building was the Royal Hawaiian Hotel.  The Royal Hawaiian Hotel was the third oldest hotel in Waikiki, established in 1927 on the site of a former royal resting place.
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「太平洋のピンク・パレス」呼ばれるようになり、世界中の国賓やセレブに愛されてきたクラシカルな雰囲気を保ちながら、ワイキキの一等地に佇む。長く続く回廊のような外廊下。

"The Pink Palace of the Pacific", as it came to be called, was located in a prime location in Waikiki while maintaining the classic atmosphere loved by state guests and celebrities from around the world.  The long corridor-like exterior walkway.
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静寂に包まれるピンクパレスのロビーから見たビーチ。ロビーから望むビーチにランキングをつけるとしたらトップクラス。ここから見る海は美しい。

The beach as seen from the serene lobby of Pink Palace.  If I had to give a ranking to the beach seen from the lobby, it would be one of the number one.  The view of ocean was beautiful.
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さて夕食は冷蔵庫の残り物の野菜のソテーと。帰国に向けてそろそろ冷蔵庫の整理を開始。カカアコファーマーズマーケットで買ったインゲンにフェンネルの根。

Dinner was sauteed vegetables leftover in the refrigerator.  Time to start organizing the fridge for coming back home.

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簡単なポークチャップ。ケチャップと醤油で。ケチャップをフライパンでじっくり焦がし炒めるのがポイント。

A simple pork chop sautéed with ketchup and soy sauce.

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シェジャニーの賄いレシピから、ポークジンジャー。どちらも豚肉さえあれば、冷蔵庫の中にある調味料で味が決まる。

Pork Ginger Sautee with the chef Johnny's staff meal recipe.  In both dishes, as long as had the pork, could use whatever seasonings in the refrigerator to give the flavor.

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シャトー・セントミシェルのカベルネソービニヨンと共に。ワシントン州最大のAVAコロンビアバレー産。

With Cabernet Sauvignon from Chateau Ste Michelle.
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