(Honolulu-51)ハワイ美味しいもの巡り Hawaii delicious food and wine tour

朝食とランチ用にspam結びを自作。

美味しい作り方は、まず、醤油と鷹の爪でspamをソテーし、香ばしい焼き目を付ける。ラップの中で丸め塩を振ったご飯の上に大阪の老舗、神宗(かんそう)の塩昆布を乗せ、その上に焼いたspamをトッピング、さらに大きめにカットした海苔で巻いて完成。全てラップの上で作り、手は触れない。この組み合わせが簡単で美味しい。

Made own SPAM musubis for breakfast and lunch.
The first step was to sauté the spam in soy sauce and red pepper to give it a savory grill. Then, place pieces of marinated kelp from Kanso, an old shop in Osaka, on top of the rice that has been rolled in plastic wrap and sprinkled with salt.  The whole thing was made on plastic wrap and not touched by hand.  This combination was easy and delicious.

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昼前にヒルトンのラグーンを散歩。

Took a walk around the Hilton lagoon before noon.
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この時間はまだ陽が高い。陽射しがだんだん強くなってくる。

The sun was still high at this time.  The sunlight was getting stronger and stronger.
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寛ぐ人々が増えてきた、ラグーン・ビーチ。

More and more people were relaxing at the lagoon beach.
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夜はウニクリームパスタを。札幌(北広島)の空知舎(そらちや)のウニ醤油を使ってみた。

Made sea urchin cream pasta for dinner.  Used the sea urchin soy sauce from Sorachiya in Sapporo (Kitahiroshima).
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化学調味料無添加のウニ醤油には、練りウニがたっぷり。トッピングはフードランドで購入した、たっぷりのフレッシュな帆立。

The sea urchin soy sauce, with no added chemical seasonings, was full of kneaded sea urchin.  The topping was a generous amount of fresh scallops purchased from Foodland.

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空知舎・ウニ醤油専用のクリームパスタのレシピを参考に。酸味に、トマトソースを加えてみた。

Made by the recipe for cream pasta made exclusively for Sorachi-ya's sea urchin soy sauce.  For the acidity, added tomato sauce.
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ガーリックシュリンプパスタも。こちらはフレッシュなレモンが味の決め手。

Garlic shrimp pasta.  The fresh lemon was the key to the flavor of the pasta.
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カリフラワーとプチトマトのサラダと。ハワイの野菜は新鮮。

Cauliflower and cherry tomato salad.  The vegetables were fresh in Hawaii.
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合わせたのは、ランブルスコのスパークリングワイン。ハワイのお家ご飯もあと数日。

The wine paired it with was Lambrusco sparkling.  A few more days of home cooking in Hawaii.
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