ホノルルに来て2回目の土曜日。南太平洋のトンガで火山噴火(The Hunga Tonga volcano eruption)があり、日本の太平洋沿岸には津波警報が出ている。トンガに近いホノルルだが、サーファーもパラセイルもヨットも、普段通りの静かな朝だ。
The second Saturday in Honolulu. There was a volcanic eruption in Hunga Tonga in the South Pacific, and a tsunami warning was issued for the Pacific coast of Japan. Although Honolulu was close to Tonga, it was a quiet morning as usual for surfers, parasails, and yachts.
さて、再びカカアコファーマーズマーケットへ。ケワロベイシンボートハーバーを通る。
Now, walked to Kakaako Farmers Market again. Passing through Kewalo Basin Boat Harbor.
ケワロ湾から出ていく船と、入ってくる船。
Ships leaving and coming into Kewalo Basin.
すぐ横の、Makai側のファーマーズマーケットへ。
Went to Farmers Markey right next to it, on the Makai side.
Forage Hawaiiは、ファーマーズマーケット専門の肉屋さん。美味しそうなので次回保冷バッグ持参で買ってみよう。
Forage Hawaii was a butcher shop specializing in farmers' markets. Looks delicious, so next time would bring a cold bag to buy some.
Islander Sake Brewry。最近カカアコにできた日本酒の酒蔵らしい。
Islander Sake Brewery, a new sake brewery recently opened in Kakaako.
Roscoe’s Sourdough Breadは、ファーマーズマーケット専門のベーカリー。今回オリーブ入りブレッドを購入、早速サンドウィッチで頂く。程よい酸味で美味しかった。
Roscoe's Sourdough Bread was a bakery specializing in farmers' markets. Bought a bread with olives this time, and had a sandwich at home. Delicious with just the right amount of sourness.
農産物屋さんで、株のフェンネルと、茄子を購入。
Bought some fennel plants and eggplants at a vegetable store.
OMAO MANのグリーンスムージーを、今回は2瓶購入。
Bought two bottles of OMAO MAN's green smoothies this time.
帰りはアラモアナから、ワイキキトロリーで。
On the way back, took the Waikiki Trolley from Ala Moana Center.
2階席に登る階段。頭と帽子に気をつけてとのアナウンス。
The stairs up to the second floor. An announcement telling to be careful with thr heads and hats.
トロリーバス車内で、ソニーオープンのチケットが買える。早速購入し、翌日の最終日にワイアラエに行くことに。
Could buy tickets for Sony Open on Tolley Bus. Bought tickets right away and decided to go to Waialae Country Club on the next day.
夕方のサンセットタイムは、定番マウイブリュアリーのビッグスウェル。幸せなひととき。
Sunset time in the evening was the usual Maui Brewery's Big Swell. A happy moment.
J Lohrのシャルドネに。
Switched to J Lohr's Chardonnay.
ファーマーズマーケットで購入したフェンネルを使ったサーモンのムニエル。上から、フェンネルの茎にバター・レモンを合わせ溶かした特製ソースをかけてみた。今回、日本の自宅から色々な調味料を持参したが、やはり現地の新鮮な素材があってこそ。サーモン、ソテーした付け合わせのポテト、インゲン全てやみつきになる美味しさ。
Salmon meuniere with fennel from the farmer's market. Poured a special sauce made of fennel stalks, butter, and lemon melted together on top. Brought a variety of seasonings from the home in Japan, but still needed fresh local ingredients. The salmon, sauteed potatoes, and green beans were all addictingly delicious.
マイケルデビッドワイナリーのFreskshow Cabernet Sauvignonも。
Had also Freskshow Cabernet Sauvignon from Michael David Winery.
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