年の瀬ランチは、家族で白金の中華レストラン「四川」へ。
For the lunch toward the end of the year, went to "Szechuan (Shinen)", a Chinese restaurant in Shirokane, with the family.
白金ランチ。前菜は、蒸し鶏入り四川風サラダ。
Shirokane Lunch. Chinese Salad with Chicken.
海老と百合根の塩味炒め。優しく円やかな味わい。
Stir-Fried Shrimps & Lily Bulb. Gentle and soft taste.
牛肉とレンコンの唐辛子炒め。四川らしい逸品。根菜は料理に奥行きが出る。
Stir-Fried Beef & Lotus Roots with Red Pepper. A typical Szechuan dish. The root vegetables added depth to the dish.
さて、点心二種。
Two Kinds of Dim Sum.
本日のランチスープ。
Today’s Soup.
麻婆豆腐・ご飯。
Tofu & Meat with Chili Bean (Mapo Tofu) and Steamed Rice
アラカルトで追加した四川坦々麺。酸味がちょうどいい。
Szechuan Style Seasoned Chinese Noodles, added from the a la carte menu. The sourness was just right.
デザート。今年最後の中華料理に舌鼓。美味しく頂いた。ご馳走さまでした。
Dessert. The last Chinese meal of the year. It was delicious. Thank you for the meal.