(Tokyo-85/Szechuan Tokyo)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

年の瀬ランチは、家族で白金の中華レストラン「四川」へ。

For the lunch toward the end of the year, went to "Szechuan (Shinen)", a Chinese restaurant in Shirokane, with the family.

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白金ランチ。前菜は、蒸し鶏入り四川風サラダ。

Shirokane Lunch.  Chinese Salad with Chicken.
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海老と百合根の塩味炒め。優しく円やかな味わい。

Stir-Fried Shrimps & Lily Bulb.  Gentle and soft taste.
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牛肉とレンコンの唐辛子炒め。四川らしい逸品。根菜は料理に奥行きが出る。

Stir-Fried Beef & Lotus Roots with Red Pepper.  A typical Szechuan dish.  The root vegetables added depth to the dish.
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さて、点心二種。

Two Kinds of Dim Sum.
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本日のランチスープ。

Today’s Soup.
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麻婆豆腐・ご飯。

Tofu & Meat with Chili Bean (Mapo Tofu) and Steamed Rice
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アラカルトで追加した四川坦々麺。酸味がちょうどいい。

Szechuan Style Seasoned Chinese Noodles, added from the a la carte menu.  The sourness was just right.
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デザート。今年最後の中華料理に舌鼓。美味しく頂いた。ご馳走さまでした。

Dessert.  The last Chinese meal of the year.  It was delicious. Thank you for the meal.
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