(Sapporo-103/SIO)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

南1条通り(裏参道)沿いのフレンチ「Restaurant SIO」へ。2021年3月からオーナーシェフが変わり、店名もSIO Syuji Hijikuroとなったらしい。

Went to "Restaurant SIO" along Minami 1jo Street (Urasando), where the owner-chef changed in March 2021 and the restaurant was now called SIO Syuji Hijikuro.

f:id:winelovers2050:20211213144911j:image

新北海道フレンチを提唱し、小別沢の契約農家Agriscapeでメニューを構成。北海道の海産物や乳製品、畜産物をふんだんに使用している。

Advocated the new Hokkaido French cuisine, the menu was composed of products from Agriscape, a contracted farmer in Kobetsuzawa.  They used a lot of seafood, dairy products, and livestock products from Hokkaido.
f:id:winelovers2050:20211213144804j:image

Agriscapeは、札幌郊外のFarm to Tableのお気に入りレストランで、SIOの元オーナーがプロデュースしている。Agriscapeのようなランチメニュー。

Agriscape was the favorite Farm to Table style restaurant in the suburbs of Sapporo, and was produced by the former owner of SIO.  Lunch menu similar to Agriscape.
f:id:winelovers2050:20211213144834j:image

メインの野菜のオーブン焼きにイベリコ豚のソテーを追加。

Add sauteed Iberian pork to the oven-baked vegetables for the main dish.
f:id:winelovers2050:20211213144520j:image

豊富なワインメニュー。

Extensive wine menu.
f:id:winelovers2050:20211213144814j:image
f:id:winelovers2050:20211213144838j:image
f:id:winelovers2050:20211213144809j:image
f:id:winelovers2050:20211213144849j:image
f:id:winelovers2050:20211213144855j:image

アミューズから。

Started with Amuse.

f:id:winelovers2050:20211219232241j:image

前菜。アグリスケープの卵のピクルスに、キャロットラペ、ハム。どれも味、旨みが濃い。

Appetizer.  Pickled eggs from Agriscape, carrot rapé, and ham.  All were rich in taste and flavor.
f:id:winelovers2050:20211220170437j:image

カボチャのポタージュスープ。カカオパウダーのトッピング。美味しい!

Pumpkin potage soup.  Topped with cocoa powder.  Delicious!
f:id:winelovers2050:20211220170342j:image

パテドカンパーニュのサンドウィッチ。ジューシーで素晴らしい。

A pate de campagne sandwich.  Juicy and wonderful.
f:id:winelovers2050:20211213144527j:image

九条葱のパスタ。

Pasta with Kujo leek.
f:id:winelovers2050:20211220013906j:image

野菜のオーブン焼きとイベリコ豚のソテー。

Oven-roasted vegetables and sauteed Iberian pork.
f:id:winelovers2050:20211220013927j:image
デザートのソルベとフルーツ。

Sorbet and fruits for dessert.
f:id:winelovers2050:20211220013941j:image

ハーブティー。素材がフレッシュでしっかりしていると、お料理がシンプルなほど美味しい。ご馳走さまでした。

Herbal tea.  When the ingredients were fresh and well prepared, the simpler the dish, the better.  Thank you for the meal.

f:id:winelovers2050:20211213144916j:image

 

 

 

👉このブログ一覧やInstagramはこちら。

     Click here for this blog list and Instagram.

     https://winelovers2050.hatenablog.com/
     https://www.instagram.com/p/CXqucZNPJvy/?utm_medium=copy_link

👉 無料アカウントによる広告をご容赦下さい。

  Apologize for an advertisement by the free account.