南1条通り(裏参道)沿いのフレンチ「Restaurant SIO」へ。2021年3月からオーナーシェフが変わり、店名もSIO Syuji Hijikuroとなったらしい。
Went to "Restaurant SIO" along Minami 1jo Street (Urasando), where the owner-chef changed in March 2021 and the restaurant was now called SIO Syuji Hijikuro.
新北海道フレンチを提唱し、小別沢の契約農家Agriscapeでメニューを構成。北海道の海産物や乳製品、畜産物をふんだんに使用している。
Advocated the new Hokkaido French cuisine, the menu was composed of products from Agriscape, a contracted farmer in Kobetsuzawa. They used a lot of seafood, dairy products, and livestock products from Hokkaido.
Agriscapeは、札幌郊外のFarm to Tableのお気に入りレストランで、SIOの元オーナーがプロデュースしている。Agriscapeのようなランチメニュー。
Agriscape was the favorite Farm to Table style restaurant in the suburbs of Sapporo, and was produced by the former owner of SIO. Lunch menu similar to Agriscape.
メインの野菜のオーブン焼きにイベリコ豚のソテーを追加。
Add sauteed Iberian pork to the oven-baked vegetables for the main dish.
豊富なワインメニュー。
Extensive wine menu.
アミューズから。
Started with Amuse.
前菜。アグリスケープの卵のピクルスに、キャロットラペ、ハム。どれも味、旨みが濃い。
Appetizer. Pickled eggs from Agriscape, carrot rapé, and ham. All were rich in taste and flavor.
カボチャのポタージュスープ。カカオパウダーのトッピング。美味しい!
Pumpkin potage soup. Topped with cocoa powder. Delicious!
パテドカンパーニュのサンドウィッチ。ジューシーで素晴らしい。
A pate de campagne sandwich. Juicy and wonderful.
九条葱のパスタ。
Pasta with Kujo leek.
野菜のオーブン焼きとイベリコ豚のソテー。
Oven-roasted vegetables and sauteed Iberian pork.
デザートのソルベとフルーツ。
Sorbet and fruits for dessert.
ハーブティー。素材がフレッシュでしっかりしていると、お料理がシンプルなほど美味しい。ご馳走さまでした。
Herbal tea. When the ingredients were fresh and well prepared, the simpler the dish, the better. Thank you for the meal.
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