「テイネスキーコース」へ。ハイランドとオリンピアの2つのゾーンから成る。前回の札幌オリンピックでは回転、大回転などの競技会会場となった。
Went to "Teine Ski Courses". It consisted of two zones, Highland and Olympia. It was the venue for the slalom and giant slalom competitions at the last Sapporo Olympics.
今年は未だ雪が少なく、営業しているのはハイランドの北側斜面だけ。
There was still very little snow this year, and only the northern slopes of Highland Zone were open for business.
このリフトを登った上が開いているパノラマコース。
The Panorama Course on business was located at the top of this lift.
下を見ると石狩湾。
Looking down, could see Ishikari Bay.
よく晴れた翌日には、札幌市内からハイランドゾーンのスキーコースが見える。
On a clear next day, could see the ski course of the Highland Zone from Sapporo City.
帰りに「Charcuterie テール」へ。パテやスイーツなどを購入。
On the way home, stopped by "Charcuterie Terre". Bought some pates and sweets.
さらに「トワイライト」へ。外のサインが無くなり、代わりに中のネオンサインが付いていた。地元の人気店。
Also went to "Towairaito". The sign outside was gone, replaced by a neon sign on the inside. A very popular local restaurant.
お酒は頂いた国稀の特別純米酒「みずおと」。
厳寒の暑寒別岳連峰を源とする清冽な水と、55%まで磨き上げた酒造好適米「五百万石」で丁寧に醸した生貯蔵酒。純米ならではの旨味と、スッキリとした口当たりが心地よい。
Sake was Kunimare's special junmai sake "Mizuoto". Carefully brewed using "Gohyakumangoku", a rice suitable for sake brewing that has been polished to 55%, with water from the Shokanbettake mountains. It had the unique flavor of pure rice and a pleasant, refreshing taste.
テイクアウトしたポークソテー。
Take-out pork sauté.
テイクアウトのサラダも。
Take-out salads, too.
頂いた蓮根と肉じゃが。
Boiled lotus root and steamed meat and potatoes.
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