(Tokyo-74/Bon Chemin)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

久しぶりに学芸大学のフレンチレストラン「ボンシュマン」へ。

It's been a while since been to the French restaurant "Bon Chemin" in Gakugeidaigaku.

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プリフィクスのランチコースを。

Enjoyed their prix fixe lunch courses.

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リエットと可愛いパン。

Rillettes and lovely breads.
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前菜1: フォアグラのパルフェ・コーヒー風味。秋の味覚ぶどうの風味と酸味が程よいアクセントに。

Appetizer 1: Foie Gras Parfait with Coffee flavor. The flavors and acidity of autumnal grapes added just the right touch.
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前菜2: 鴨のパテ田舎風。鴨の旨味が凝縮されている。

Appetizer 2: Duck pate de campagne. The flavor of the duck was concentrated in the pate.
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メイン1: トリップの煮込み パスティス風味。毎回頂くが、パスティスの香りが後を引く美味しさ。

Main dish 1: Braised Tripe with Pastis.  Every time had it, the aroma of the pastis left a lasting impression.
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メイン2: 鴨のもも肉のコンフィ。ボリュームも味もトレビアン。スープに浮かぶコンフィ、鴨の濃厚な脂が嫌味なくさっぱりと、だけど旨味がしっかりと感じられる。

Main dish 2: Duck thigh confit.  The volume and taste of this dish were both très bient.  The confit floated in the soup, the rich fat of the duck was rather refreshing, and the flavor was strong.
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デザートは栗のモンブランとアイスクリーム。

モンブランが食べたかったので嬉しい。クチポールのカトラリー。洗練されていながら、どこかほっとするデザイン、ボンシュマンのお料理に通じるものがある。

For dessert, had chestnut Mont Blanc cake and ice cream.
Happy because wanted to have a Mont Blanc cake today.  Cutlery from Cutipol.  Its design was sophisticated, and somehow comforting, similar to the tast of cuisine at Bon Chemin.
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紙のテーブルクロスにボンシュマンオリジナルの絵。いつもこの可愛いクロスに目が行く。

繊細かつ丁寧なお料理。スパイス使いが絶妙でどれもが記憶にしっかりと刻まれる素晴らしいお料理だった。味に感動すると、どんな言葉で表現しても陳腐に感じてしまう。ご馳走さまでした。

Bon Chemin's original picture on a paper tablecloth.  This pretty cloth always catches the eye.  The foods were delicate and carefully prepared.  The use of spices was exquisite, and all the dishes were wonderfully memorable.  When moved by the taste, no matter what words to use for describing it, it feels like a cliché.  Thank you very much for the meal.
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