(Kyoto-60/Osteria Il Canto Del Maggio)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

烏丸の「オステリア・イル・カント・デル・マッジョ」へ。かねてより伺いたかったイタリアンレストラン。やっと実現。お店は時短・予約営業のみでアルコールは提供中止中。

Went to "Osteria Il Canto del Maggio" in Karasuma.  Wanted to visit this Italian restaurant for a long time.  Finally made it.  The restaurant was only open on limited time and by reservation, and alcohol was not served.

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午後降り始めた雨が上がり晴れ間が見えてきたので徒歩で向かう。五条通りの先には音羽山清水寺が西日に輝いている。

Raining in the afternoon, but cleared up and walked there.  At the end of Gojo Street, Kiyomizu-dera Temple on Otowa Mountain was shining in the setting sun light.

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四条通りから堺町通りに入ると錦市場。夕方は市場のお店が閉まり始める。

Entering Sakai-machi Street from Shijo Street, crossed Nishiki Market.  In the evening, the stores of the market started closing.

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さらに堺町通りを上ると「オステリア・イル・カント・デル・マッジョ」。

Further up Sakai-machi Street is "Osteria Il Canto del Maggio".
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外のメニュー。

The menu outside.
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今日のメニュー。緊急事態宣言が京都にも施行されたことから、通常メニューの品数から少し減らしているとのこと。

Today's menu.  Since a state of emergency has been declared in Kyoto, they have reduced the number of items on the regular menu.
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大好物、トリッパの煮込み。

The favorite, stewed tripe.
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パッパルデッレの茄子、万願寺、牛肉のラグー。

Pappardelle with eggplant, Manganji pepper and beef ragout.
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骨付きビステッカビステッカとはイタリア訛りでビーフステーキのこと。特にTボーンステーキが多い。

Bone-in bistecca.  Bistecca is an Italian accent for beef steak.  Especially T-bone steak.

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素晴らしい赤身。

Excellent lean meat.

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デザートにはもちろんティラミスを。絶品。

For dessert, of course, had tiramisu.  Excellent.

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オーナーシェフの田村氏はトスカーナのレストランで10年以上修行したとのこと。店のあちこちにこだわりを感じ、トスカーナで料理を頂くような気分にさせられた。尚、ワイン無しでお肉料理を頂けるか少し不安だったが、杞憂。お肉に集中出来た。とはいえ、ワインが頂けるようになったら、是非再訪したい。ご馳走さまでした。

The owner chef, Mr. Tamura, trained at a restaurant in Tuscany for more than 10 years. Felt his attention to detail here and there, which made feel as if were dining in Tuscany.  A little wondered if could enjoy the meat dishes without wine, but concerns were unfounded.  Could concentrate on the meat dish.  Would definitely like to revisit when wine becomed available after Covid.  Thank you very much for the meal.

 

 

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