札幌大通り近くの「海さくら蝦夷海〜Ezo umi」へ。大盛り海鮮丼が評判と知人に聞いた。
Went to "Umisakura Ezo umi" near Oodori Park. Heard that their large Kaisen-don (seafood bowl with rice) is loved by people.
メニュー。「海の宝石箱丼」の説明。まるでパフェの説明図のよう。ウニつきを注文。
Their menu. Explanation of "Seafood jewel box bowl". Looked like an illustration of a parfait. Ordered one with sea urchin.
「札幌テレビ塔丼」の説明。これも注文する。
Explanation of "Sapporo TV Tower bowl". Ordered this, too.
ウニいくら丼の説明。右頁にはカレー丼が!人気らしい。
Explanation of sea urchin and salmon roe bowl.
こちらはカニ丼とホタテ丼の説明。
Explanation of crab bowl and scallop bowl.
店の食材へのこだわりが8つ書いてある。
お米も道産米のななつぼし。
The restaurant's commitment to fresh ingredients.
食後のお茶漬けの作り方の説明。お店の方から、海鮮茶漬けが美味しいのでご飯を残しておくようアドバイスあり、期待が高まる。
Description of how to make a soup rice after the meal. They advised to leave some rice for the seafood soup rice because it is delicious.
お茶漬け丼を自作するテーブル。お出汁、山椒、アラレ、すり胡麻、ラー油など。
A table to make own soup rice bowls. Japanese soup stock, Japanese pepper, Japanese rice crackers, ground sesame seeds, and spicy oil.
こちらは「海の宝石箱丼」。海鮮山盛りにタレ付き卵もついており、海鮮丼、海鮮卵丼、先程の海鮮お茶漬け丼と3回楽しめる。
The "Seafood jewel box of bowl". A bowl of rice topped with a pile of seafood and an egg with sauce, so could enjoy it three times: as a seafood bowl with rice, a seafood & egg bowl and an egg, and a seafood bowl with soup rice.
こちらは「札幌テレビ塔丼」。ボタンエビ乗せ。
"Sapporo TV Tower bowl", a spot shrimp on top. Could also enjoy the bowl three times in the same style.
現在はアルコール類は提供出来ないが、コロナ禍に打ち勝つため、お寿司食べ放題も実施中らしい。海鮮丼は楽しく美味しく頂いた。
ご馳走さまでした。
Although they couldn't serve alcohol at this time, seem serving all-you-can-eat sushi in order to beat the Covid disaster. Enjoyed their delicious seafood bowls.
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