(Sapporo-69/Le Gentilhomme)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

札幌フレンチの老舗「ル・ジャンティオム」へ。コロナ禍と道の方針でアルコール類は提供されていないが思ったより混んでいた。

Went to "Le Gentilhomme", a long-established Sapporo French restaurant.  It was more crowded than expected, although wines were not served due to the Covid and the region's policy.

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ランチの軽いコースを。まずアミューズガスパチョ、サーモン、テリーヌ。

Had a light lunch course.  First, an amuse.  Gazpacho, salmon, and terrine. The homemade bread was delicious.

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自家製のパンが美味しい。

The homemade bread was delicious.

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前菜。大粒の帆立のサラダ。

Appetizers.  Large scallop salad.

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メイン1: 真鯛のポアレ。

Main dish 1: Poached sea bream.

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メイン2: 鴨のコンフィ。外側はカリッとし旨みが凝縮。

Main dish 2: Duck confit.  Crispy on the outside and full of flavor.

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もう一つのメイン2: 牛の頰肉の赤ワイン煮。果実の酸味と旨みのバランスの良いワインソースを楽しんだ。

Another main dish 2: Beef cheek stewed in red wine.  Enjoyed the wine sauce with a good balance of fruit acidity and flavor.

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デザート5種とバニラと抹茶アイス、エスプレッソと共に。

全てが美しく美味しいお料理。ご馳走さまでした。

次回はワインも頂けることを祈りつつ。

Five desserts served with vanilla and green tea ice cream and espresso.  Their light course was good enough for lunch.  Hope next time can have wine as well.

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