(Sapporo-68/Rokkatei Cafe)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

円山の「六花亭カフェ」へ。

Went to "Rokkatei Cafe" in Maruyama.

f:id:winelovers2050:20210810011721j:image

メニューカバー。六花亭の花柄のデザインは、道民には言わずと知れた坂本直行氏によるもの。高知・坂本家をルーツに持つ画家で、坂本龍馬の甥の孫にあたるという。

Their menu cover, the floral design of Rokkatei is by Chokko Sakamoto, well known to the local people.  He is a painter with roots in the Sakamoto family from Kochi and is the grandson of Sakamoto Ryoma's nephew.

f:id:winelovers2050:20210809131712j:image

メニュー。

Their food menu.
f:id:winelovers2050:20210809131720j:image
f:id:winelovers2050:20210809131724j:image
f:id:winelovers2050:20210809131729j:image
f:id:winelovers2050:20210809131655j:image

ビーフシチュー。長時間煮込まれたビーフが柔らかくて美味しい。

Beef stew.  The long-cooked beef was tender and delicious.

f:id:winelovers2050:20210809131659j:image

タンシチュー。見かけはビーフシチューと同じだが、より濃厚な味わい。

Tonge stew.  Looked the same as beef stew, but has a richer flavor.
f:id:winelovers2050:20210809131708j:image

デザートのブルーベリーパフェ。六花亭は全てが美味しく価格もリーズナブル。店舗は北海道にしか無いが人気があるのが分かる。

Blueberry parfait for dessert.  Everything at Rokkatei was delicious and reasonably priced.  They have stores only in Hokkaido, but can see why they are so popular here.
f:id:winelovers2050:20210809131704j:image

夜はトマトとアスパラガスのサラダとハンバーグステーキ。セコマG7シャルドネと。

At night, had a tomato and asparagus salad and hamburger steaks.  With a Secoma G7 Chardonnay.

f:id:winelovers2050:20210810011733j:image

翌日は思い立って「Sugo alla genovese」を作ってみた。Pesto genovese言われるバジルソースではなく、ナポリの名物ソース。合わせたのはワインショップ藤井で買ったHaut Medicの赤ワイン(Chateau du Haut Queray)。久しぶりのボルドーブレンド。満足。

The next day, decided to cook "Sugo alla genovese", not a basil sauce known as Pesto genovese, but a famous Napoli style sauce.  Paired it with Haut Medic red wine (Chateau du Haut Queray) bought at Wine Shop Fujii.  The first Bordeaux blend in a while.  Very satisfied.

f:id:winelovers2050:20210810205314j:image

ナポリ風Sugo alla genoveseの作り方は色々紹介されているが、どれも大量の玉葱とビーフを炒めて長時間煮込むもの。

There are many recipes to make Napoli style Sugo alla genovese, and they all fry a lot of onions and beef and then simmer them for a long time.

https://ricette.giallozafferano.it/Genovese.html
f:id:winelovers2050:20210812090315j:image



👉このブログ一覧やInstagramはこちら。

     Click here for this blog list and Instagram.

     https://winelovers2050.hatenablog.com/

 https://www.instagram.com/p/CSeoNC8BP5X/?utm_medium=copy_link

👉 無料アカウントによる広告をご容赦下さい。

  Apologize for an advertisement by the free account.