(Kyoto-49/Sukiyaki Kimura)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

昼に寺町通りのスキヤキの老舗「キムラ」へ。京都で90年愛されてきた、昭和3年創業のすき焼き専門店。外観も内観もレトロ。

Went to "Kimura", a long-established sukiyaki restaurant on Teramachi-dori for lunch.  The restaurant specializes in sukiyaki, and has been a favorite in Kyoto people for 90 years since it was established in 1928.  The exterior and interior are all very retro.p

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自分で焼くスタイル。スキヤキ調理法はメニューシートで紹介されている。スキヤキには関東風関西風と色々な流派があるが、ここはキムラ風。

Customers cook it themselves.  The sukiyaki cooking method is explained on the menu sheet.  There are various styles of sukiyaki, including the Kanto and Kansai styles, but this is the Kimura style.l

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国産黒毛和牛を使ったすき焼が楽しめる。ロースと霜降り肉。ランチコースとディナーコースの組み合わせ。

Can enjoy sukiyaki made with Japanese wagyu beef.  Loin and marbled meat.  Combination of lunch and dinner courses.

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野菜や豆腐、白滝なども。キムラではこれらを「あしらい」と呼んでいる。

Vegetables, tofu, and shirataki. At Kimura, they call these "ashirai".

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牛脂を引いてから野菜などを置き、上に肉、その上に砂糖とタレをかけて炊く。これがキムラスタイルのスキヤキ。お肉の旨味が野菜に沁み込む。

After the beef fat is put on the pan, the vegetables and other ingredients are placed on top, the meat on top, then sugar and the sauce cooked on top.  This is the Kimura style of sukiyaki.  The flavor of the meat sinks into the vegetables.

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出来上がりつつあるスキヤキ。キムラスタイルの濃いめのタレが美味しい。ご馳走さまでした。

The sukiyaki being prepared.  The thick Kimura-sauce was delicious.  Thank you for the meal.

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