京料理の名店「貴与次郎」へ。
Went to "Kiyojiro", a famous Kyoto cuisine restaurant.
京都の料理店の多くがランチコースを提供しているのが嬉しい。夏の先付けとお造り。鱧も。
Glad that many Japanese restaurants in Kyoto offer lunch courses. Summer appetizer and sashimi. Hamo (conger eel) too.
白味噌椀。お豆腐と京水菜。
White miso soup dish. Tofu and Kyoto potherb mustard.
鮎の塩焼きを蓼酢で頂く。鮎の左手にあるのは、湯葉まんじゅうの上に、蓮、生のりの餡がトッピングされた逸品。
Ayu fish grilled with salt with vinegar sauce. To the left of the ayu is a yuba manju (bean-jam bun) topped with lotus and nori seaweed paste.
野菜の炊き合わせ。シンプルなお料理だが、出汁の沁みた京野菜は滋味深くて夏バテにもぴったり。
Vegetables boiled. It was a simple dish, but felt like thebody was enjoying the Kyoto vegetables soaked in the soup stock.
食事。
Rice, pickles and miso soup.
デザートは、白桃のシャーベット、レモンの餡の葛餅。夏の京都料理も素晴らしい。ご馳走さまでした。
For dessert, had white peach sorbet and kuzu mochi with lemon bean paste. Kyoto cuisine in summer is also wonderful. Thank you for the nice meal.
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