(Kyoto-46/Kiyohiro)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

京料理の名店「貴与次郎」へ。

Went to "Kiyojiro", a famous Kyoto cuisine restaurant.

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京都の料理店の多くがランチコースを提供しているのが嬉しい。夏の先付けとお造り。鱧も。

Glad that many Japanese restaurants in Kyoto offer lunch courses.  Summer appetizer and sashimi.  Hamo (conger eel) too.
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白味噌椀。お豆腐と京水菜。

White miso soup dish.  Tofu and Kyoto potherb mustard.
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鮎の塩焼きを蓼酢で頂く。鮎の左手にあるのは、湯葉まんじゅうの上に、蓮、生のりの餡がトッピングされた逸品。

Ayu fish grilled with salt with vinegar sauce.  To the left of the ayu is a yuba manju (bean-jam bun) topped with lotus and nori seaweed paste.

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野菜の炊き合わせ。シンプルなお料理だが、出汁の沁みた京野菜は滋味深くて夏バテにもぴったり。

Vegetables boiled.  It was a simple dish, but felt like thebody was enjoying the Kyoto vegetables soaked in the soup stock.
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食事。

Rice, pickles and miso soup.
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デザートは、白桃のシャーベット、レモンの餡の葛餅。夏の京都料理も素晴らしい。ご馳走さまでした。

For dessert, had white peach sorbet and kuzu mochi with lemon bean paste.  Kyoto cuisine in summer is also wonderful.  Thank you for the nice meal.
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