(Tokyo-72/Summer dining outside)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

Johnnyさん、故・春田光治シェフのお宝レシピを中心としたお料理の数々(公式ブログにて全て公開)で、屋上で食事会。

日中はかなり強い日差しも、日が傾くとがぜん過ごしやすくなり、心地よい風も吹く。

前菜に作ったのは、数日前にも作って練習した地中海料理の「ムサカ」。茄子をこれでもかというくらいに使う為、見た目よりヘルシー。

Had a dinner party on the rooftop with a variety of dishes featuring the recipes by chef Johnny, the late chef Koji Haruta (all are available on his official blog).
The sun was quite strong during the day, but as the sun went down, it became much more comfortable and there was a pleasant breeze.
For the appetizer, made "moussaka," a Mediterranean dish that had practiced making a few days ago.  It's healthier than it looks, using as much eggplant as possible.

f:id:winelovers2050:20210726113913j:image

今回はラムとポークを計1キロ使う。それでも、ジャニーさんレシピの半分の量。

This time used a kilo of lamb and pork, which was still half the amount of chef Johnny's recipe.

f:id:winelovers2050:20210726114530j:image

ビーフの赤ワイン・クレムドカシス煮は、7人前。テイクアウトした洋食屋さん風の赤ワイン煮にクレームドカシスを加えて軽く煮込み、フレンチ風にリメイクしてみた。美味。

"The beef in red wine and creme de cassis" for eight people.  Added creme de cassis to the western-style red wine stew took out and lightly simmered it to remake it in the favorite style.  Delicious.
f:id:winelovers2050:20210726113932j:image

こちらはジャニーさんレシピから「豚と焼き茄子のメキシコ風ラグー(Ragoût de porc à la mexicaine)」を自作。

"Ragoût de porc à la mexicaine (Mexican-style ragout with pork and grilled eggplant)" from chef Johnny's recipe.
f:id:winelovers2050:20210726113937j:image

今回は、Johnnyレシピと同じ、ポーク1キロ。

This time used 1 kilo of pork, the same as chef Johnny's recipe.

f:id:winelovers2050:20210726114511j:image

奈良町で購入した、いつもの古代米入りのご飯と共に。

Served it with the rice with ancient rice that bought in Naramachi. 
f:id:winelovers2050:20210726113919j:image
ワインを沢山頂いた。日本からMie Ikeno、FelmierのMerlotとAlbariño。NapaからStony Hill、Beringer、Frank Family。RhoneからCuilleron Gaillard Villard、スペインからCueva Vi-Viu Syrahなど。

Had a lot of wine.  Mie Ikeno, Felmier Merlot and Albariño from Japan, Stony Hills, Beringer and Frank Family from Napa, Cuilleron Gaillard Villard from Rhone, Cueva Vi-Viu Syrah from Spain, etc.

f:id:winelovers2050:20210726124147j:image

 

 

👉このブログ一覧やInstagramはこちら。

     Click here for this blog list and Instagram.

     https://winelovers2050.hatenablog.com/

 https://www.instagram.com/p/CRx6k1MrkxW/?utm_medium=copy_link

👉 無料アカウントによる広告をご容赦下さい。

  Apologize for an advertisement by the free account.