(Tokyo-61/Chez Shimizu)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

久しぶりに奥沢のカウンターフレンチ「シェ清水」へ。

It's been a while since been here to Chez Shimizu.

f:id:winelovers2050:20210625143124j:image

ワインメニュー。食前酒にパスティス、ワインはSalomon Groovy 2016(白)とBourgogne Pinot Noir Closerie Des Alisiers 2017(赤)を。

Wine menu. Pastis for aperitif, Salomon Groovy 2016 (white) and Bourgogne Pinot Noir Closerie Des Alisiers 2017 (red) for wines.
f:id:winelovers2050:20210625143108j:image

ランチメニュー。

Lunch menu.
f:id:winelovers2050:20210625143055j:image

まずマルセイユ産のパスティス

First, Pastis from Marseille.
f:id:winelovers2050:20210625143039j:image

オーストリアのグリューナーヴェルトリーナーSalomon Groovy 2016(白)。酸が優しくホッとする白ワイン。和食にも合う品種。

Salomon Groovy 2016 (white) from Austria.  A white wine with a gentle acidity that makes feel relieved.  This variety goes well with Japanese food.
f:id:winelovers2050:20210625143052j:image

アミューズのマグロのキッシュ。ボリュームたっぷり、まわりにはガリと茗荷が添えられ楽しいプレゼン。

Tuna quiche as an amuse.  A generous portion, with a fun presentation of ginger pickles and myoga around it.
f:id:winelovers2050:20210625143119j:image

前菜のカツオのサラダ。これまでカツオと言えばタタキで頂いていた。こうして、夏野菜のラタトゥイユ的なものと合わせてオリーブオイル、ニンニクを効かせると、カツオの風味も野菜も引き立ち、相乗効果。トッピングは菊芋。これはお家でもぜひ試したい逸品。

An appetizer of bonito salad.  Used to eat bonito as "tataki".  However, when combined with summer vegetables like ratatouille, olive oil, and garlic, the flavor of the bonito and the vegetables are enhanced, creating a synergistic effect.  The topping is chrysanthemum.  This is an excellent dish that would like to try at home.
f:id:winelovers2050:20210625143047j:image

メイン1. 金目鯛のポアレ。

Main dish 1: Poached sea bream.
f:id:winelovers2050:20210625143043j:image

メイン2. 鶏のビネガー煮。どちらも素材の良さが光る。

Main dish 2: Chicken boiled in vinegar.  The quality of the ingredients is well recognized in both dishes.
f:id:winelovers2050:20210625143103j:image

デザートのマルカルポーネのブランマンジェとフランボワーズのソルベ。

Marcarpone blancmange and raspberry sorbet for dessert.
f:id:winelovers2050:20210625143113j:image

清水シェフの研ぎ澄まされた感性と、豊かな経験による料理は本当に素晴らしい。感動のひととき。

Chef Shimizu's fine sensibility and rich experience in cooking were truly wonderful.  A truly moved moment.



👉このブログ一覧やInstagramはこちら。

     Click here for this blog list and Instagram.

     https://winelovers2050.hatenablog.com/

 https://www.instagram.com/p/CQkMhXKn1JL/?utm_medium=copy_link

👉 無料アカウントによる広告をご容赦下さい。

  Apologize for an advertisement by the free account.