(Tokyo-52/Three diners)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

今日の赤ワインは、近所の酒屋さんで購入したラングドック・ルーション地方の赤。カベルネソービニオンとメルロー。この酒屋さんは、オーガニックワインや、美味しい旬の日本酒、クラフトビールの品揃えが素晴らしく愛用している。

Today's red wine is from the Languedoc-Roussillon region, purchased at a nearby liquor store.  Cabernet Sauvignon and Merlot.  Like this liquor store as they have a great selection of organic wines, delicious seasonal sake, and some craft beer.

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メインのトマトベースのシーフードパスタ。アサリが主のシンプルなもの。

Tomato-based seafood pasta for the main dish.  Simple and mainly clams.
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夕方にはダブルレインボーも出現し、急いで屋上へ向かう。マウイのラハイナを思い出すひととき。東京では滅多に見られないが、マウイでは地理的な条件が揃っているらしくほぼ毎日虹が出た。

In the evening, a double rainbow appeared, and hurried to the rooftop.  It reminded of Lahaina, Maui.  Rare to see rainbows in Tokyo, but often in Maui, the geographical conditions seemed to be just right and rainbows appeared almost every day.
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翌日は、無濾過の純米酒鯵ヶ沢(青森)から始める。日本酒らしいガツンとくる味わいだが、後味がすっきり。この時期は冷酒に向いてるお酒が良い。

The next day, started with an unfiltered Junmai sake, Ajigasawa (Aomori).  It has a strong taste like a sake, but with a clean aftertaste.  At this time of year, like to drink sake suitable for cold drinking.
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合わせた夕食は、博多から持ち帰ったやまやのもつ鍋。これに、味噌、たっぷりのニラとキャベツ、切り落としの牛を加えた。きっと博多では焼酎を合わせるのだろうな。

The dinner had together was Yamaya's motsunabe, stew of beef tripe and vegetables, brought back from Hakata.  To this, added miso, plenty of chives and cabbage, and slices of beef.  Sure that in Hakata they serve it with shochu.
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もつ鍋の最後は、締めのラーメン。これが楽しみの一つ。生姜をたっぷりかけて。札幌ラーメンで学んだのは、味噌には生姜すり下ろしが抜群に合うという事。これだけでヘルシーかつ贅沢な気分になるので、お試しを。

At the end of the mutsunabe, add ramen to finish it off.  This is one of the things looking forward to.  Put a lot of ginger on it.  What learned from Sapporo ramen is that grated ginger goes great with miso soup.  This alone will make feel healthy and luxurious, so give it a try.
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次の日本酒は、初孫(山形)。

The next sake was Hatsumago (Yamagata).
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さて翌日の早い夕方は、東京で購入したオリオンビールの75(ナゴ)から。IPAではなくピルスナータイプ。アサヒビールのロゴがあり調べると、両社は提携関係にあった。どちらかと言うと沖縄で購入したIPAタイプの75の方が苦みと甘みのバランスが良かった。最近新商品で78(ナハ)も出たらしいので次回試してみよう。

The next day, in the early evening,  bought a canned Orion 75 (Nago) beer in Tokyo, which was not an IPA but a pilsner type.  It had the logo of Asahi Beer on it, found that the two companies had a partnership.  If anything, the IPA type 75 that bought in Okinawa had a better balance of bitterness and sweetness.  Heard that 78 (Nach) is recently released as a new product, so will try it next time.
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晩は、ヘルシーにメキシカンタコ。

At night, had a healthy Mexican taco.
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