帰京後もステイホーム。お気に入りのフレンチビストロ、護国寺の「ル ・マルカッサン」でテイクアウト。昨年の同じような時期にマルカッサンでテイクアウトをしたことを思い出す。
Followed Stay At Home after returning to Tokyo. Took out at the favorite French bistro "Le Marcassin" in Gokokuji. Remembered having takeout at Le Marcassin at a similar time last year.
今宵のワイン。まず白は、ポルトガル北西部のヴィーニョ・ヴェルデ。緑のワイン、を意味するD.O.C.で、ローレイロとトラジャレラ。爽やかで少し青リンゴの香り。初夏にぴったり。
The first white wine for tonight was a Vinho Verde from northwest Portugal. It's a D.O.C. meaning "green wine," and made from Laureiro and Trajadura. It has a refreshing, slightly green apple aroma. Perfect for early summer.
鶏白レバームース。
Chicken white liver mousse.
カボチャのポタージュ。
Pumpkin potage soup.
カニのキッシュ。
Crab quiche.
次はキャンティーン・ボルピの白。シシリー産白ブドウインツォリカ(トスカーナではアンソニカと呼ばれる)の自然派ワイン。最近、リーズナブルにビオワインはほとんどがシチリアのもの。
Next wine was a white wine from Cantine Volpi. This is a natural wine made from the white Sicilian grape Inzolia (called Ansonica in Tuscany). These days, most of the reasonable bio wines are from Sicily.
豚バラ肉のカシス煮。
Pork belly simmered in cassis.
鴨のコンフィ。
Duck confit.
ここでポムロール、シャトーロジェのメルローを。
Here had a Merlot from Pomerol and Chateau Roger.
牛頰肉の赤ワイン煮。
Beef cheek boiled in red wine.
デザートにチーズ。モンドール(スモークタイプ)と13か月熟成のコンテ。
Cheese for dessert. Mont d'Or (smoked type) and Comte.
ル ・マルカッサンは本当に美味しい。
Everything from Le Marcussin is delicious.
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