(Tokyo-43/Beef Stroganoff•Uni Cream Pasta)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

ステイホーム中のある日の食事。まず、久しぶりにビーフストロガノフを作った。添えたのは香草入りバターライス。

As a meal on the days during the stay at home, made beef stroganoff for the first time in a while, served with buttered rice with herbs.

f:id:winelovers2050:20210419203332j:image

津の精肉屋さんの名店・朝日屋の松阪牛を使う。レシピは、電気圧力鍋を使って短時間加圧し、サワークリーム(スメタナ)は後から添える。

Used Matsuzaka Beef from Asahiya, a famous butcher shop in Tsu.  The recipe was to pressurize for a short time using an electric pressure cooker, and sour cream (Smetana) was served afterwards.

f:id:winelovers2050:20210419222911j:image

以前作った時のレシピは、本場ロシア人の料理家ユリア・ヴェッチノワさん(Yulia Vetchinova, Юлия Ветчинова)のもので、スメタナを一緒に煮込むスタイル。松阪牛で作るビーフストロガノフは、レシピを問わず美味しい。

When made it previously, the recipe was from a Russian chef, Yulia Vetchinova (Юлия Ветчинова), the style of stewing smetana together.  Beef stroganoffs made with Matsuzaka beef are always delicious for all the recipes.

f:id:winelovers2050:20210424104512j:image

https://www.kyounoryouri.jp/recipe/43259_ビーフストロガノフ.html

翌日は、京都で購入した一乗寺ブリュワリーのベルジャンウィートのビールでスタート。

The next day, started the evening with Ichinodera Brewery's Belgian Wheat bought in Kyoto.

f:id:winelovers2050:20210420212619j:image

次にキャロットラペ。かなりクミンを効かせてスパイシーに。

Next, carottes rapees.  It was spicy with a lot of cumin.

f:id:winelovers2050:20210420212234j:image

続いてウニクリームパスタを。

Next made uni, sea urchin, cream pasta.

f:id:winelovers2050:20210420212152j:image

空知舎のうに醤油を使ったウニクリームパスタ。のりえレシピを参考に。

Sea urchin cream pasta using Sorachiya's sea urchin soy sauce.  Made with the Norie recipe.

f:id:winelovers2050:20210422093646j:image

https://www.norie-recipe.com/2012/09/blog-post_11.html

前回ウニクリームパスタを作ったのは昨年秋。

The last time made sea urchin cream pasta was last fall.

https://winelovers2050.hatenablog.com/entry/2020/09/21/230216

この時ウニクリームパスタを作ったときのレシピは、隠し味がトマトの酸味、アンチョビで香りをつけるもの。

By the recipe of the sea urchin cream pasta used last time, the acidity of the tomatoes gave subtle flavor and the anchovies added flavor.

f:id:winelovers2050:20210424104622j:image

https://chefgohan.gnavi.co.jp/detail/1329/

合わせたのはスペインのアルバリーノ(白)。

Paired it with a Spanish Albarino (white).

f:id:winelovers2050:20210420212550j:image

 

 

👉このブログ一覧やInstagramはこちら。

     Click here for this blog list and Instagram.

     https://winelovers2050.hatenablog.com/

   https://www.instagram.com/p/CODLJ6BhSia/?igshid=1xay3nbnjsxj8

👉 無料アカウントによる広告をご容赦下さい。

  Apologize for an advertisement by the free account.