(Sapporo-62/Niseko-Tsukiura-Conoyoshi)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

余市から、ニセコへ。雲一つない青空に羊蹄山が良く映え、とても美しい。別名・蝦夷富士。標高1,898メートルで、ちょうど富士山の約半分の高さ。山頂に雪があるとなおさら富士山に見える。

From Yoichi, headed to Niseko.  Mt. Yoteizan stood out beautifully against the cloudless blue sky.  Also known as Ezo-Fuji.  At 1,898 meters high, it is about half the height of Mt. Fuji.  It looked even more like Mt. Fuji when there was snow on the summit.

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羊蹄山の反対側にそびえるニセコアンヌプリ。スキーコースが集中する。晴れた日の冬山は特に美しく、久々にスキーをしたくなる。

Niseko-Annupuri which stands on the other side of Mt. Youteizan.  The ski courses are concentrated here.  On a clear day, the winter mountain is especially beautiful and makes to want to ski again after a long time.

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ニセコから真狩村を経由して洞爺湖畔の月浦へ南下。湖や中島がきれい。洞爺湖をロケ地とする映画で「カフェ・マーニ」として登場した美しい風景。

Went down south from Niseko to Tsukiura on the shores of Lake Toya via Makkari Village.  The lake and the island were beautiful.  This was the beautiful scenery that appeared in the movie as "Cafe Mani", which was filmed at Lake Toya.
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湖畔のロケ地「浮身堂公園」から見る洞爺湖。色々な経緯があり聖徳太子像を祀っているらしい。

Lake Toya as seen from Ukimido Park, a lakeside location.  It is said the statue of Prince Shotokutaishi is enshrined here due to various reasons.
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留寿都を通って、ニセコへ戻る。羊蹄山を照らす陽も傾いてきた。

Passing through Rusutsu, headed back to Niseko.  The sun was beginning to set over Mt. Yoteizan.

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東山・ニセコビレッジから見る夕暮れの羊蹄山。夕陽の中、シルエットがますますくっきりした蝦夷富士に見惚れる。

Mt. Yoteizan at dusk from Niseko Village in Higashiyama.  The silhouette of Mt. Ezo-Fuji became even clearer in the evening sun.
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夕暮れを迎えるグラン・ヒラフ。昼間は暖かいが、陽が落ち始めると急に気温が下がり、春はまだ遠く感じて心細くなる。東京にいると感じないが、北国にいると春が待ち遠しい。

Grand Hirafu at dusk.  It was warm during the day, but as the sun began to set, the temperature suddenly dropped, and felt that spring was still far away.  Didn't feel it when in Tokyo, but when in the north, couldn't wait for spring.
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中山峠を経由して札幌に戻り、行きたかった洋食レストラン「洋食コノヨシ」でテイクアウト。

Returned to Sapporo via Nakayama Pass and took out at Conoyoshi, a western-style restaurant wanted to visit.
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合わせたのは、オー・メドックの赤。カベルネソーヴィニオンとメルローの安定感あるボルドーブレンド。最近はピノ・ノワールが多かったが、やはりガッツリした肉料理にはボルドー

Paired with a red from the Haut-Médoc.  It is a stable Bordeaux blend of Cabernet Sauvignon and Merlot.  Have been drinking a lot of Pinot Noir lately, but still prefer Bordeaux for hearty meat dishes.

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ハンバーグステーキ。付け合わせも、洋食店ならではのスパゲティで嬉しい。

Hamburger steak.  Also happy to see pastas on the side, as most western-style restaurants serve.

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ハワイでも何度か作った、大好きなポークチャップ。自作の場合はケチャップを鍋肌でじっくり焦がし炒めすることがポイント。それだけでプロの味にするからお試しを。

どちらも人気店ならではのお味。ご馳走さまでした。

This is the favorite pork chop that made several times in Hawaii.  The key to making the own is to slowly sear the ketchup on the pan.  That's all it takes to make it taste like a pro chef's, so recommend to try.  Both of these dishes were delicious as the popular restaurant's taste.  Thank you for the meal.

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