(Sapporo-56/Entrecôte grillee ala bordelaise)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

ある夜の札幌のお家ディナーはボルドー風ステーキ。

One night at home in Sapporo, had entrecôte grillee ala bordelaise (Bordeaux-style steak).

f:id:winelovers2050:20210324103932j:image

レシピは「シェジャニー 春田光治の12カ月」から。

The recipe is from "Chez Johnny, Twelve Months of Koji Haruta".
f:id:winelovers2050:20210324103950j:image

見た目も味も素晴らしかった、ジャニーさんのお料理。ウイットに富んだ会話も思い出す。

Remember Chef Johnny's cooking, which looked and tasted wonderful.  Also remember the witty conversations.
f:id:winelovers2050:20210324103959j:image

今宵合わせたのは「グランヴァンセラー」でセールで購入した、ラングドックのピノ・ノワール

Tonight, paired it with a Languedoc Pinot Noir that bought on sale at "Grand Vin Cellars".
f:id:winelovers2050:20210324104004j:image

北海道産・舞茸のバターソテー。

Butter sauteed oyster mushrooms from Hokkaido.
f:id:winelovers2050:20210324103955j:image

先日札幌中央卸売市場で買った殻付きホタテ。今回は香ばしくバター醤油で炒めて頂く。最高に美味しい。

Scallops in the shell that bought at the Sapporo Central Wholesale Market the other day.  This time sauteed them with butter and soy sauce.  The best ever tasted.
f:id:winelovers2050:20210324104008j:image
f:id:winelovers2050:20210324103946j:image
f:id:winelovers2050:20210324103937j:image

パンはコロンのバゲット。日本でトップクラスのバゲットだと思う。

Bought a baguette at Coron.  Think it is one of the best baguettes in Japan.
f:id:winelovers2050:20210324103942j:image
f:id:winelovers2050:20210324103927j:image

美味しかった。

Delicious meal tonight.

 

 

👉このブログ一覧やInstagramはこちら。

     Click here for this blog list and Instagram.

     https://winelovers2050.hatenablog.com/

   https://www.instagram.com/p/CMwnstHhgnX/?igshid=b6ll4fjz14jl

👉 無料アカウントによる広告をご容赦下さい。

  Apologize for an advertisement by the free account.