(Hayama-Kamakura-2/Hayama Beach)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

夕陽を見に葉山のビーチを散歩。この時期のビーチは静かで、犬の散歩をしている人がちらほら。ビーチは1月のハワイ以来。ハワイでは水着だったが、今日はダウンを着込んで。

Took a walk along the beach in Hayama to watch the sunset.  The beach was quiet this time of year, and there are a few people walking their dogs here and there.  Hadn't been to the beach since Hawaii in January.  In Hawaii, wore a swim suit, but today wore a down jacket.

f:id:winelovers2050:20210303205243j:image

一色海岸。葉山御用邸の周辺をお散歩。

Isshiki Beach.  A walk around the Hayama Imperial Villa.
f:id:winelovers2050:20210303205218j:image

f:id:winelovers2050:20210304013945j:image

陽が傾いてきた。太陽の光の道。

The sunset of Isshiki beach with a beautiful shining path of sun rays.
f:id:winelovers2050:20210303205239j:image

葉山マリーナ・ヨットハーバーでの日暮れ。夕陽と富士山のシルエットが美しい。

Sunset at Hayama Marina Yacht Harbor.  The setting sun and the silhouette of Mt. Fuji were beautiful.
f:id:winelovers2050:20210303205247j:image
ん? 何か光って不規則に動いたり止まったりする物体。

Hmm?  Something shiny was irregularly moving and stopping.
f:id:winelovers2050:20210303205227j:image

光る物体の拡大写真。この後スピードを上げて向こうに飛んでいって消えてしまった。。。

Enlarged view of the shiny object.  After this, it speeded up, flew over and disappeared...
f:id:winelovers2050:20210303205222j:image

今宵のワインは、ラングドックのデイリーなピノ・ノワール。南仏・ラングドックの温暖な気候で、カジュアルで飲みやすい普段着のピノ・ノワールになっている。フレッシュな赤系果実に加え、ダークチェリーとハーブのニュアンスもあり、夜のバルコニーで頂くのにぴったり。

Tonight's wine was an daily Pinot Noir wine from the Languedoc.  The warm climate of the Languedoc in the south of France makes this an casual Pinot Noir easy to drink.  In addition to fresh red fruits, there are hints of dark cherries and herbs, making it perfect for an evening on the balcony.

f:id:winelovers2050:20210303205251j:image

先日津の朝日屋で購入した松阪牛のブロックをピノ・ノワールでじっくりと煮込んだ「牛肉の赤ワイン煮」。最強の組み合わせ。

A block of Matsusaka beef bought at Asahiya in Tsu the other day, slowly simmered in Pinot Noir, "beef stewed in red wine".  The best combination.
f:id:winelovers2050:20210303205214j:image

使ったレシピはこれ↓ 銀座レカンによるもの。

The recipe I used is the following, by Ginza L'ecrim.

https://www.kateigaho.com/food/6633/

 

葉山のマーロウのプリン。北海道フレッシュクリーム(左)とティラミス(右)。しっかりとした硬さと味わいで美味しい。ご馳走さまでした。

Marlowe's puddings from Hayama.  Hokkaido fresh cream (left) and tiramisu (right).  Delicious with a firm consistency and flavor.  Thanks for the meal.
f:id:winelovers2050:20210303205231j:image

 

 

👉このブログ一覧やInstagramはこちら。

     Click here for this blog list and Instagram.

     https://winelovers2050.hatenablog.com/

  https://www.instagram.com/p/CL9yzvVnFrP/?igshid=cjksw7opnpjp

👉 無料アカウントによる広告をご容赦下さい。

  Apologize for an advertisement by the free account.