(Honolulu-25)ハワイ美味しいもの巡り Hawaii delicious food and wine tour

午後はラニカイビーチへ。天候が不安定で強風の日は、ワイキキは晴天でもカイルア・ラニカイは曇りや雨の場合が多い。日焼けしたくない人、皮膚癌が心配な人には最適な場所。

ハワイ語で天国を意味する「ラニ」と海の「カイ」の名がつけられた、エメラルドグリーンの海と、真っ白な砂浜が美しいビーチ。1996年に全米No.1ビーチに認定され一躍有名に。シャワーやトイレもない為観光客も少なく、時間がゆったり流れる「天国のビーチ」。沖合に浮かぶ2つの双子島・モクルア島は野鳥の巣があり自然保護地区になっている。右側が「モク・イキ」、左側が「モク・ヌイ」。

In the afternoon, we went to Lanikai Beach. On days when the weather is unstable and there are strong winds, Kailua-Lanikai is often cloudy or rainy even though Waikiki is sunny. This is the best place to go if you don't want to get sunburned or if you are worried about skin cancer. Kailua-Lanikai, named after the Hawaiian words "Lani" (heaven) and "Kai" (sea), is a beautiful beach with emerald green waters and pure white sands, and became famous when it was recognized as the number one beach in the U.S. in 1996. There are no showers or toilets, so there are few tourists, and time flows slowly on this "heavenly beach. Mokulua Island, two twin islands floating offshore, is a nature preserve with wild bird nests. On the right is Moku Iki, and on the left is Moku Nui.

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カイルアビーチ方面。ここも美しいビーチが続く。

The direction of Kailua Beach.  There continues a beautiful long beach here too.
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ラニカイエリアは今や高級住宅地で、米国本土からのリモートワーク者が移り住んで来ているらしい。

The Lanikai area is now an upscale residential area, and apparently remote workers from the US mainland are moving there.

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日没後、ワイキキのホテルに戻る。

After sunset, returned to Waikiki.
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今日は嬉しい事もあったので、イタリア・ヴェネト州のDOC、ProceccoのTerre dei Buth Frizzante Roséを。Frizzante とはイタリアの弱発泡性(ガス圧1〜2.5バール)スパークリング。ちなみに3バール以上はspumante。グレーラとラボーソのブレンドで、フレッシュでフルーティー、ベリーとレッドカラントのアロマ。サラダや軽いパスタと相性が良い。

As having a happy news today, enjoyed Terre dei Buth Frizzante Rosé from Procecco, a DOC from the Veneto region of Italy.  Frizzante is an Italian sparkling wine that is weakly effervescent (1 to 2.5 bars of gas pressure).  The Frizzante Rosé is obtained from a blend of Glera and Raboso grapes.  It encloses the freshness of Glera grapes and the hints of red fruit coming from the Raboso grapes.It pairs well with pasta, pizza, and summer salads.

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ベビースピナッチのサラダに、パルミジャーノチーズがけ。いつものサラダ。

Baby spinach salad with Parmigiano cheese. The usual salad.
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日本でよく作る、鶏の狩人風(カチャトーラ)を作ってみた。

Made a chicken cachatola, which is often made in Japan.
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今回のレシピはこれ。以前のTVプログラム「チューボーですよ」のレシピに香り付けのセロリを追加して利用。

This is the recipe this time.  Used the recipe from the previous TV program "Tubo Desuyo" with the addition of celery for flavor.

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ロゼスパークリングの次のワインはデコイのピノ・ノアール(赤)とカベルネ•ソーヴィニヨン(赤)。このカベルネで印象的に感じるのは、ダークチョコレートとミントのノートと、ブラックチェリーやブルーベリー。味わいは明るくジューシーで、リッチ。安定感たっぷりでついつい買ってしまう。78%カベルネ・ソーヴィニヨン、13%メルロー、4%ジンファンデル、2%プティ・シラー、2%シラー、1%プチ・ヴェルド。

After the rosé sparkling, the next wines were the Pinot Noir (red) and Cabernet Sauvignon (red) from Decoy.  Displaying the lushness and balance that define great Cabernet Sauvignon, this inviting wine features layers of blackberry, black cherry and blueberry, along with notes of dark chocolate and fresh spearmint.  On the palate, the bright, juicy fruit flavors are framed by rich, refined tannins that carry the wine to a long, satisfying finish.  Blend: 78% Cabernet Sauvignon, 13% Merlot, 4% Zinfandel, 2% Petite Sirah, 2% Syrah, 1% Petit Verdot

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