(Honolulu-22)ハワイ美味しいもの巡り Hawaii delicious food and wine tour

夕暮れのアラモアナパークを通り、開発が著しいカカアコへ。かつての倉庫街も、今や一大流行発信基地。週末のファーマーズマーケットやホールフーズはコロナ禍でもそこそこ賑やか。

Passing through Ala Moana Park at dusk, headed for Kakaako, which is undergoing remarkable development.  What was once a warehouse district is now a major trend-setting hub.  On weekends, the farmers' market and Whole Foods are quite busy, even with the Coronavirus disaster.  During our stay in Hawaii, we avoided restaurants and only used self-catering and take-out.

f:id:winelovers2050:20210118011119j:image

カカアコに新しく出来た評判のレストラン「イスタンブール」のお料理をオンラインオーダー&テイクアウト。トルコ料理地中海料理の店。週末ということもあり中も外も満席らしく、入り口に行列ができている。今回のハワイ滞在ではレストランは避けて自炊やテイクアウトのみ利用。

Online ordering and takeout of dishes from "Istanbul", a new and reputable restaurant in Kakaako.  The restaurant serves Turkish and Mediterranean cuisine.  Since it was the weekend, the place seemed to be packed both inside and out, and there was a waiting line at the entrance.  During the stay in Hawaii this time, avoided restaurants and only used self-cooking or take-out.

f:id:winelovers2050:20210117151005j:image

イスタンブール」に限らず、米国は小さなサンドウィッチ店ですらオンラインで注文・決済できるし、出来上がり時間も連絡してくれる。店・顧客双方に時間の無駄やストレスが無く、メリットが多い。東京では多くのレストランがテイクアウトは電話でのみ受付け、支払は現金のみのアナログなプロセスだった。店の機会損失や架空注文リスクにもなっているはず。チップ不要で安くクオリティが均質、美味しいのが日本スタイルではあるが。

Not only "Istanbul", but even small sandwich stores in the U.S. allow customers to order and pay for their sandwiches online, and they will even let customers know when they are ready.  This has many advantages for both the restaurant and the customer, as there is no time wasted and no stress.  In Tokyo, many restaurants only accept take-out by phone, and payment is made in cash, an analog process.  This must have been a lost opportunity for the restaurant and a risk for fictitious orders.  The Japanese style is to offer cheap, same quality and delicious food without tipping though.
f:id:winelovers2050:20210117151010j:image
f:id:winelovers2050:20210117151015j:image
f:id:winelovers2050:20210117150951j:image

前菜(MEZE)。MEZEとは中近東、ギリシャ北アフリカなどの小皿料理のこと。

Appetizer (MEZE).  MEZE is a small plate appetizer in the Middle East, Greece, and North Africa.

f:id:winelovers2050:20210118115303j:image
f:id:winelovers2050:20210118115309j:image

ワインはラ・クレマ La Crema 2018 Chardonnay (Sonoma Coast)。洋ナシのフレーバーでオーキーなカリフォルニアスタイル。メロン、ピーチのフルーティでフレンドリーな白ワイン。

Concentrated pear flavor and generous oak combine for an approachable, easygoing experience of varietal character in this likable, well-distributed wine. Melon, peach and Meyer lemon add to the fruitiness and balanced weight, the grapes from several vineyard.

f:id:winelovers2050:20210118115345j:image

地中海風サラダ(Salata)。

Mediterranean-style salata.
f:id:winelovers2050:20210117151000j:image

ラムのスライスとサフランライス。

Sliced lamb and saffron rice.
f:id:winelovers2050:20210117150947j:image

赤はナパ・アレクサンダー・ヴァレーのカベルネソービニョン2018年。ミディアムボディでフルーティ、タンニンは滑らか。生産者はケビン・ホール。カベルネソービニョン、メルローカベルネ・フラン、マルベックとプチ・ヴェルドのブレンド。ブラックチェリー、カシス、プラム、バニラ、オーク、チョコレートのアロマ。 バランスが良く、余韻も長くエレガント。

The 2018 Cabernet Sauvignon is a classic Alexander Valley wine with medium body, great fruit flavors and smooth, structured tannins. Winemaker Kevin Hall added 6% Merlot for structure, a touch of Cabernet Franc for floral notes and Malbec and Petit Verdot for color.

This is an elegant wine with aromas of black cherry, cassis, plum, vanilla, oak and chocolate. In the glass there are lush flavors of cherry, cassis, blackberry and chocolate. The 2018 Cabernet Sauvignon evolves with each sip. This is a graceful wine with great balance and a long, lingering finish. While fruit forward upon release, this wine will reward those with the patience to lay down a few bottles.

f:id:winelovers2050:20210118115403j:image

茄子とサフランライス。

Eggplant and saffron rice.
f:id:winelovers2050:20210117151025j:image

キャンティ・クラシコの赤。色調はルビーレッド。黒系果実、スパイス、バニラの含みを持つ。 バランスの取れた酸味、タンニン。丸みがあるふくよかな口当たり。サンジョヴェーゼ80%、メルロー15%、カベルネソーヴィニヨン5%。美味。

Red wine from Chianti Classico.  Ruby red in color with hints of black fruit, spice, and vanilla on the nose.  Round mouthfeel with a balanced acidity and elegant tannins with a long and pleasant finish.Blend: 80% Sangiovese, 15% Merlot and 5% Cabernet Sauvignon.

f:id:winelovers2050:20210118123735j:image

チキン(Chiken Shish)とサフランライス。さすが世界三大料理の一つ、美味しいトルコ料理

Chicken (Chiken Shish) and saffron rice.  Delicious Turkish food, one of the world's top three cuisines, as expected.
f:id:winelovers2050:20210117150955j:image

 

 

👉このブログ一覧やInstagramはこちら。

     Click here for this blog list and Instagram.

     https://winelovers2050.hatenablog.com/

   https://www.instagram.com/p/CLjcuq6hFyy/?igshid=6bj8mc48pc70

👉 無料アカウントによる広告をご容赦下さい。

  Apologize for an advertisement by the free account.