(Honolulu-19)ハワイ美味しいもの巡り Hawaii delicious food and wine tour

ワイキキの東に位置するハワイ最古の公園カピオラニパーク(Queen Kapiolani Regional Park)を通り、ダイヤモンドヘッドロードを散策。国王カラカウアの王妃の名Kapiʻolaniはハワイ語で天国または王家のアーチ、レインボーを意味する。空や緑が濃い。

Walked along Diamond Head Road through Kapiolani Park (Queen Kapiolani Regional Park), Hawaii's oldest park, located east of Waikiki.  King Kalakaua's queen name Kapiʻolani means heaven or royal arch, rainbow in Hawaii.  The sky and greens were thick and beautiful.

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途中のビーチパーク。

Beach park on the way.
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国の史跡にも登録されている歴史ある灯台、ダイアモンドヘッド・ライトハウス。2017年に100歳を迎えたが、まだまだ現役。赤い屋根が可愛い。

The Diamond Head Lighthouse, a historic lighthouse on the National Register of Historic Places, became 100 years old in 2017, but is still active.  The red roof is lovely.
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Fort Ruger Marketでポケをテイクアウト。

Took out poke at Fort Ruger Market.
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ローカルポケとスパイシーポケを寿司ライスとブラウンライスで頂く。ハワイらしいランチ。

Local poke and spicy poke served with sushi rice and brown rice.  A typical Hawaiian lunch.
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夕方は、買い物がてらアラモアナパークへ。

In the evening, went to Ala Moana Park and continued to shopping.
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週末は、夕方でもビーチに人が多い。青い海、蒼い空は一日中見ても飽きない。

On weekends, there were many people on the beach even in the evening.  The blue ocean and blue sky were something can look at all day long and never got tired of.
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今日のワインは、先日と同じコルシカ島のロゼと、ソノマコーストのピノ・ノアール。充実しているフードランドのワインコーナーのおすすめの赤ワイン。生産者のフラワーズヴィンヤーズアンドワイナリーは、ソノマ海岸沿いで25年前にピノノワールシャルドネの栽培を開始。 手作業で収穫し、100%自然酵母、最小限の介入でワインを作っているという。

まずチェリーとラズベリーのアロマ、スパイシーなクローブの香り。口にすると、海塩のニュアンスもあり、明るい酸味が生き生きとした後味を生み出す。素晴らしい余韻。美味。

Over 25 years ago, Flowers Vineyards and Winery pioneered the growing of Pinot Noir and Chardonnay on the rugged coastal ridges of the extreme Sonoma Coast, kharvesting by hand, using 100% native fermentation.

Inviting and expressive aromas of bright red cherry, and raspberry are combined with hints of savory ground clove spice and graham cracker. Nuances of graphite and sea salt bring another dimension that come together with a bright acidity driving a long, lively finish.

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ベビースピナッチとグレープのサラダ。日本にはこんなに新鮮でリーズナブルなベビースピナッチは見かけない為、嬉しくて毎日飽きずに食べている。

Baby spinach salad with grape.  So glad since can't find such fresh and reasonable baby spinach at supermarkets in Japan, so eat it every day without getting tired.
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スパイシーポケ。フードランド(スーパーマーケット)のポケは新鮮で美味しい。

Spicy poke.  The poke served at Foodland (supermarket) is always fresh and delicious.
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今晩はカレーナイト。ビーフカレーMUJIのカレーは化学調味料が少なく美味しい。シェ・ジャニーの春田シェフのお勧めだった。

Tonight was a curry night.  Beef curry, MUJI's curry is delicious with less chemical seasoning.  It was recommended by Chef Haruta of Chez Johnny. 

http://chezjohnny.blog18.fc2.com/blog-entry-2347.html

http://chezjohnny.blog18.fc2.com/blog-entry-2349.html

(MUJIは現在はローソン一部店舗にて販売中)

(MUJI is now available at some Lawson stores)

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トッピングに、夏野菜の茄子とズッキーニ。

Summer vegetables, eggplant and zucchini, as toppings.

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ポケとカレーにはやはり日本の白米。米国仕様の日本製炊飯器がここでは一番。

Japanese white rice was the best choice for poke and curry.  A Japan made rice cooker in American specifications is the best here.

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