(Honolulu-16)ハワイ美味しいもの巡り Hawaii delicious food and wine tour

厳寒の日本を後に、常夏のホノルルへ。

Leaving the frigid cold of Japan, headed to the ever-summer of Honolulu

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出国前の成田空港ロビーはガラガラ。店舗も殆ど閉まっている。国内線の羽田空港とは比べ物にならず、あらためて新型コロナウィルスによる海外旅行客減の影響の大きさを実感する。

The lobby of Narita Airport was empty.  Most of the shops were closed.  This is incomparable to the situation at Haneda Airport for domestic flights, and once again realized how much the new coronavirus has affected the number of overseas travelers.

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ホノルルのホテルは昨年12月から再オープンしているが、空いている。

The hotel in Honolulu has been reopened since last December, but is empty.
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カハラビーチへ散歩に。

Went for a walk at Kahala Beach.
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ホノルルの夕陽は相変わらず美しい。

The sunsets in Honolulu were as beautiful as ever.

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今回のハワイライフは、外食を避けて「おうちごはん」。多くの店が閉まっているし、おうちの方が安全。

今夜の白ワインは、シェヴェルニー  デライユ (Chevelny "Delaille "2018)。フランスのロワール川中流域、トゥレーヌ地方A.O.C.のシェヴェルニーで家族経営するワイナリー「ドメーヌ・デュ・サルヴァール」のもの。

シュナン・ブランの産地として知られているが、こちらはソーヴィニヨン・ブラン84%、シャルドネ16%のセパージュ。果実味はフレッシュで引き締まっており、柑橘系に加えレモングラスのようなハーブのニュアンスもあり、爽やか。

This time in Hawaii, avoided eating out and ate at home.  Many restaurants were closed and it was safer to eat at home.

Tonight's white wine is the Chevelny "Delaille" 2016 Domaine du Salvar Chevelny "Delaille" 2018 Domaine du Salvar. It is from Chevelny, an A.O.C. in Touraine, in the middle reaches of the Loire River in France. The area is known for Chenin Blanc, but this is a cepage of 84% Sauvignon Blanc and 16% Chardonnay. The fruit is fresh and tight with citrus notes. There is also a herbal nuance like lemongrass, which is refreshing.

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自作のブロッコリーとニンニクのサラダ。「聖林館風ブロッコリーのサラダ」と名付けている。

Made an own broccoli and garlic salad.  Call it "Seirinkan-style broccoli salad.

https://cookpad.com/recipe/5632727f:id:winelovers2050:20210108172620j:image

ベビースピナッチとマッシュルームのサラダも。

I made a baby spinach and mushroom salad.
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レッドオニオンを使ったボルドー風ステーキ。アメリカの分厚いトップサーロインを使い、シェジャニーレシピのボルドー風ステーキを目指してみたが、焼き加減に改善の余地あり。

Bordeaux style steak with red onions.  Using a thick American top sirloin beef, tried to make a Bordeaux-style steak from Chez Janey's recipe, but it needed for improvement in the degree of grilling.
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「シェ・ジャニー 春田光治の12カ月」から「ボルドー風サーロインの炭火焼」。エシャロットを乗せて美しく焼き上げている。

From "Chez Johnny Koji Haruta's 12 months" char-grilled Bordeaux-style sirloin steak.  It is beautifully grilled with shallots on top.

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ステーキに合わせた赤ワインは、ボルドー、ドルドーニュ側右岸の銘醸地「サンテミリオン」の4つある衛星AOCのひとつ、サンジョルジュのもの。メルロー主体で、丸み、甘み、酸味のバランスが素晴らしい、長く飲み続けられそうな一本。

The red wine paired with the steak was from St. Georges, one of the four satellite AOCs of Saint-Emilion, a famous wine region on the right bank of the Dordogne side of Bordeaux.  It is a Merlot-dominant wine with a wonderful balance of roundness, sweetness, and acidity that allows to keep drinking for a long time.

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デザートビールに、ピーナツバターミルクスタウトを。南カルフォルニアのBelching Beaver Breweryのカルーアミルク風ビール。アメリカ人の大好物を掛け合わせたらこうなった的な、逸品。

Peanut butter milk stout for dessert beer.  A Kahlua milk-style beer from Belching Beaver Brewery in Southern California.  It's like an ultimate drink combining American's top favorite foods.
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