(Tokyo-31/Bon Chemin)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

友人と共に五本木の「ボンシュマン」を再々訪。本年6月のテイクアウトと9月の訪問に続いて3度目。

(9月の訪問はこちら Click here for September visit👉)

https://winelovers2050.hatenablog.com/entry/2020/09/15/163954

(6月のテイクアウトはこちら Click here for June visit👉)  https://winelovers2050.hatenablog.com/entry/2020/06/15/011233

Revisited "Bon Chemin" with friends in Gohongi.  This was the third time visit following the takeout in June and the visit in September this year.

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ボンシュマンのランチはしっかりめなので、軽いコースで。食前酒にはスパークリングワインをボトルで頂く。

Bon Chemin's lunch is solid, so took a lighter course.  For apéritif, had a bottle of sparkling wine.

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アペタイザー1。パテ・アンクルート。鶏肉、鴨肉、様々な肉の旨みがぎゅっと凝縮している。

Appetizer 1.  Pâté encroûte.  The tastes of chicken, duck meat, and various meats were condensed tightly.

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アペタイザー2。イワシの入ったポタージュ。ガルビュール風とある。イワシや野菜の入った濃いめのスープにパンとアイオリソースを浮かべて頂く。ブイヤベースのような食感で満足感がある前菜。「ガルビュール(Garbure)」とは「煮込み」を意味するスペイン語「 ガルビアス(garbias)」に由来し、フランス西南部のスープのこと。好みの地方と料理スタイル。

Appetizer 2.  Potage of sardines.  The menu says Garbure style.  Float bread and aioli in a thick soup of sardines and vegetables.  A satisfying appetizer with a bouillabaisse-like texture.  "Garbure" is derived from the Spanish word "garbias" means "simmered", and is a soup in the southwestern France.  Favorite region and cooking style
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ここでワインをマルサネ(赤)のボトルへ。

メイン1。前回も頂いたトリップのトマト煮、ニョッキ入り、パスティス風味。フレンチ、スパニッシュ、イタリアンが全て融合、まさに「地中海」。

Then switched the wine to a bottle of Marsannay (red).
Main 1.  Tripe and tomato boiled, with gnocchi and Pastis flavor that enjoyed last time.  A fusion of French, Spanish and Italian, and formed "Mediterranean".
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メイン2。これも前回頂いた鴨のコンフィ。フランス南西部料理の定番。素晴らしい。

Main 2.  Duck confit also enjoyed last time.  Southwestern French's classic cuisine.  Great dish.
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メイン3。蕎麦のガレットとメルゲーズ(北アフリカ北西部に由来する羊肉のソーセージ)。こちらは友人のオーダー。美味しそう。

Main 3. Soba (buckwheats) galette and merguez (lamb sausage from Northwestern Africa).  Friend's order.  Looks delicious.
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デザート。プリンとバニラアイス。ほろ苦いキャラメルが好み。

Dessert.  Pudding and vanilla ice cream.  Bittersweet caramel taste was good.
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今回も、どれもしっかりした味とボリュームで大満足、大好評。ご馳走さまでした。

Very satisfied with the solid taste and volume of the lunch course.  It was a feast.



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