友人と共に五本木の「ボンシュマン」を再々訪。本年6月のテイクアウトと9月の訪問に続いて3度目。
(9月の訪問はこちら Click here for September visit👉)
https://winelovers2050.hatenablog.com/entry/2020/09/15/163954
(6月のテイクアウトはこちら Click here for June visit👉) https://winelovers2050.hatenablog.com/entry/2020/06/15/011233
Revisited "Bon Chemin" with friends in Gohongi. This was the third time visit following the takeout in June and the visit in September this year.
ボンシュマンのランチはしっかりめなので、軽いコースで。食前酒にはスパークリングワインをボトルで頂く。
Bon Chemin's lunch is solid, so took a lighter course. For apéritif, had a bottle of sparkling wine.
アペタイザー1。パテ・アンクルート。鶏肉、鴨肉、様々な肉の旨みがぎゅっと凝縮している。
Appetizer 1. Pâté encroûte. The tastes of chicken, duck meat, and various meats were condensed tightly.
アペタイザー2。イワシの入ったポタージュ。ガルビュール風とある。イワシや野菜の入った濃いめのスープにパンとアイオリソースを浮かべて頂く。ブイヤベースのような食感で満足感がある前菜。「ガルビュール(Garbure)」とは「煮込み」を意味するスペイン語「 ガルビアス(garbias)」に由来し、フランス西南部のスープのこと。好みの地方と料理スタイル。
Appetizer 2. Potage of sardines. The menu says Garbure style. Float bread and aioli in a thick soup of sardines and vegetables. A satisfying appetizer with a bouillabaisse-like texture. "Garbure" is derived from the Spanish word "garbias" means "simmered", and is a soup in the southwestern France. Favorite region and cooking style
ここでワインをマルサネ(赤)のボトルへ。
メイン1。前回も頂いたトリップのトマト煮、ニョッキ入り、パスティス風味。フレンチ、スパニッシュ、イタリアンが全て融合、まさに「地中海」。
Then switched the wine to a bottle of Marsannay (red).
Main 1. Tripe and tomato boiled, with gnocchi and Pastis flavor that enjoyed last time. A fusion of French, Spanish and Italian, and formed "Mediterranean".
メイン2。これも前回頂いた鴨のコンフィ。フランス南西部料理の定番。素晴らしい。
Main 2. Duck confit also enjoyed last time. Southwestern French's classic cuisine. Great dish.
メイン3。蕎麦のガレットとメルゲーズ(北アフリカ北西部に由来する羊肉のソーセージ)。こちらは友人のオーダー。美味しそう。
Main 3. Soba (buckwheats) galette and merguez (lamb sausage from Northwestern Africa). Friend's order. Looks delicious.
デザート。プリンとバニラアイス。ほろ苦いキャラメルが好み。
Dessert. Pudding and vanilla ice cream. Bittersweet caramel taste was good.
今回も、どれもしっかりした味とボリュームで大満足、大好評。ご馳走さまでした。
Very satisfied with the solid taste and volume of the lunch course. It was a feast.
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