(Sapporo-27/Autumn Leaves 3-RUTH LOWE)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

昨日の雨が上がり札幌の秋が一段と深まった。

Yesterday's rain stopped and autumn in Sapporo moved forward.

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旧北海道道庁前の並木もぐっと色づき始めた。

The trees in front of the former Hokkaido Prefectural Government also turned to color.
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ランチはイタリアンレストラン「ルース・ロウ(RUTH LOWE)」へ。藻岩山の山麓の「藻岩店」に行くつもりだったが。。。

Went to the Italian restaurant "RUTH LOWE".  Wanted to go to the "Moiwa Branch" at the foot of Mt. Moiwa...

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今回は交通の便の良い札幌東急店の方へ。

サンジョベーゼ(赤)とトレビアーノ(白)のオーガニックワインを。

This time, went to the Sapporo Tokyu Branch, which has better access.  Organic wines of Sangiovese (red) and Trebbiano (white).

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セットメニューのサラダ。

Set menu's salad.
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花咲蟹のクリームパスタ。

Blue king crab cream pasta.
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クアトロフォルマッジョ

Quattro formaggi.
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帰りに「ブーランジェリーコロン」に寄り、バゲットを買い求める。北海道産の小麦100%で焼き上げたパン。前回札幌のフレンチレストラン「ホフ」に行った時にコロンのバゲットを頂き美味しさに感動した。

https://winelovers2050.hatenablog.com/entry/2020/08/16/093739

On the way back, stopped by "Boulangerie Coron" to buy baguettes.  Bread baked with 100% wheat from Hokkaido.  The last time visited the French restaurant "Hoff" in Sapporo, impressed by the deliciousness of the colon baguette.

https://winelovers2050.hatenablog.com/entry/2020/08/16/093739

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すぐそばのサッポロファクトリーへ。レンガ館の蔦が綺麗に紅葉している。サッポロビール工場の跡地にできた施設で、勿論サッポロビアホール・レストランもある。

To Sapporo Factory near by.  The vines of Brick Building were beautifully colored.  The facility was built on the site of the Sapporo Beer Factory, and of course there is also the Sapporo Beer Hall Restaurant.
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ワインショップ「カーヴ・ド・ブリック」とフレンチレストラン「ラ・ブリック」が並んでいる。ここはワインスクールの先生が勤めていたレストランなので、勝手に親近感。

The wine shop "Cave de Bricque" and the French restaurant "La Brique" are next each other.  This is the restaurant where a wine school teacher worked for, so felt an intimacy.
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「カーヴ・ド・ブリック」で購入したワインは割安の開栓料を払うことで「ブリック」に持ち込むことができるらしい。次回ぜひ。

Seems that wine purchased at "Cave de Brique" can be brought to "La Brique" by paying a small opening fee.  Next time.
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中庭を挟んだアトリウム館では、もうクリスマスツリーの設置工事が始まっている。

At Atrium Building across the courtyard, Christmas tree installation work already started.
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煙突の下のテイスティングルームで「サッポロ開拓使麦酒」の無濾過を頂く。苦味、旨みのバランスも後味も良く美味。これは全国的に販売して欲しい。

In the beer tasting room under the chimney, got unfiltered "Sapporo Kaitakushi Beer".  The balance of bitterness and umami and the aftertaste are good, and it is delicious.  This is to be sold nationwide.

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外はもう秋の日暮れ。

When went outside, it was autumn nightfall.  

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