(Sapporo-24/Restaurant Minami-Autumn Leaves 2)日本美味しいもの巡り Japan delicious food tour

レストランMINAMIへ。Hiramatsuが札幌で運営するフレンチレストランの一つ。

To Restaurant MINAMI.  One of the French restaurants operated by Hiramatsu Group in Sapporo.

f:id:winelovers2050:20201020134410j:image
f:id:winelovers2050:20201020134339j:image
f:id:winelovers2050:20201020134404j:image

アミューズ1、グジェール。チーズ風味のシュー皮でブルゴーニュの特産品。ワインのおつまみに最適だが、今日は禁酒。

Amuse 1, Gougère. A cheese-flavored choux pastry, a specialty of Burgundy.  Great for wine snacks, but refrain from drinking today.
f:id:winelovers2050:20201020134333j:image

アミューズ2、かぼちゃのクリームスープ。バジルのソースが入っていて食欲をそそる。

Amuse 2, pumpkin cream soup.  It contains basil sauce and is appetizing.
f:id:winelovers2050:20201020134349j:image

ブランド鮭「銀聖」のスモークサーモンとアボガドソースに、ワインビネガーとハーブで合えた一握りのご飯が添えられている。

Smoked salmon with avocado sauce made from the brand salmon "Ginsei" are served with a handful of rice mixed with wine vinegar.
f:id:winelovers2050:20201020134343j:image

ルッコラ、トマトソースのパスタに、パルミジャーノと北海道特産の山わさびがトッピングされ、ピリッと辛くて爽やかな一品。

Pasta with arugula and tomato sauce is topped with Parmigiano and Hokkaido's specialty, Yamawasabi (horseradish), making it a spicy and refreshing dish.

f:id:winelovers2050:20201020134400j:image

カダイフ、別名「天使の髪」と呼ばれる細い麺を衣にして揚げた桜姫鶏に根セロリのソース。周りに添えられたペコロス、レモンソースと頂く。サクサクの食感と、ジューシーなササミの組み合わせが良い。

Sakurahime chicken fried in thin noodles, Kadaif or known as angel hair, with and root celery sauce.  Lemon sauce is added to the pekoros around the chicken.  Combination of crispy texture and juicy chicken scissors is good.
f:id:winelovers2050:20201020134357j:image

デザートは、メープルシロップのアイス、キャラメルにヘーゼルナッツのクランチがトッピング。

The dessert is maple syrup ice cream and caramel with hazelnut crunch topping.
f:id:winelovers2050:20201020134353j:image

ミニャルディーズとエスプレッソ。

「赤れんが庁舎」で知られる北海道庁旧本庁舎の紅葉を眺めながら、素晴らしい空間でゆっくりと美味しい食事を楽しんだ。ご馳走さまでした。

Mignardises and espresso.  Enjoyed a delicious meal while gazing at the autumn leaves of the former Hokkaido Government Office Building, which is known as the "Red Brick Office Building".  It was a feast.

f:id:winelovers2050:20201020135215j:image

午後は紅葉で有名な豊平峡(ほうへいきょう)へ。定山渓温泉の少し先。駐車場から電気バスに乗り換え、2つトンネルを抜けて豊平峡ダムのある終点へ。

In the afternoon, headed to the Hoheikyo valley, which is famous for its autumn colored leaves.  A little ahead of Jozankei hot spring place.  Changed to an electric bus from the parking lot and went through two tunnels to the end of the Hoheikyo Dam.

f:id:winelovers2050:20201020101613j:image

さらにリフトカーで展望台へ。

Then took the small lift car to the observatory.

f:id:winelovers2050:20201020101757j:image

ダム湖

Dam lake.
f:id:winelovers2050:20201020101608j:image

紅葉が綺麗。

The autumn leaves were beautiful.
f:id:winelovers2050:20201020101604j:image

ちょうど観光放流中。

Dam water was being released for sightseeing at that time.
f:id:winelovers2050:20201020101545j:image

下りはリフトカーを使わず、徒歩で。

Went down on foot without using the lift car.
f:id:winelovers2050:20201020101600j:image

帰りの電気バスから眺める「千丈岩」。

"Senjoiwa" mountain seen from the electric bus on the way back.
f:id:winelovers2050:20201020101554j:image

定山渓では、先日札幌国際スキー場で美味しいソフトクリームに感激した専門店「ロケールJZK」に寄ってみたが、あいにくクローズ。

In Jozankei, stopped by the specialty store "Locale JZK" that impressing with the delicious soft serve ice cream at Sapporo Kokusai Ski Resort the other day, but unfortunately it was not open.
f:id:winelovers2050:20201020101541j:image

帰りに「八剣山ワイナリー」に立ち寄る。マルシェやレストランもあり、定山渓方面の観光スポットの一つとして充実してきている模様。

On the way back, stop by "Hakkenzan Winery". There are also a marche and a restaurant, and it seems that it is becoming more and more busy as one of the tourist spots in the Jozankei area.
f:id:winelovers2050:20201020101550j:image

 

 

👉このブログ一覧や最新のメモはこちら。

     Click here for this blog list and the latest notes.

     https://winelovers2050.hatenablog.com/