(Sapporo-21/Molière)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

札幌・モリエール(Molière)に再訪。前回は雪の季節。雪のないこの時期に来るのは初めて。

https://winelovers2050.hatenablog.com/entry/2020/02/28/091219

Revisited Molière in Sapporo.  Last visit was in the snow season.  First time to come in summer, with no snow.

https://winelovers2050.hatenablog.com/entry/2020/02/28/091219

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ワインではなく、アランミリアのシャルドネメルローの葡萄ジュース。

Alain Milliat's Chardonnay and Merlot grape juice, not wines.
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ガスパチョ。暑い夏に、酸味とスパイスが食欲を引き出してくれる。

Gazpacho.  Acidity and spice bring out appetites in the hot summer seasons.
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20種類の野菜のサラダ。3回ほど混ぜて食べると一口ずつ味が変わる。このサラダの為にだけでも来たい。再現出来そうで出来ないプロの味。

20 kinds of vegetable salad.  After mixing  and about 3 times, the taste changes bit by bit.  Want to come back just for this salad.  A professional taste that can't be reproduced.
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ブロッコリー、パルメジャーノと半熟卵、メレンゲ添え。

Broccoli, served with parmesano, poached egg and meringue.
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レモンティーソルベ、洋梨リキュール掛け。前回も頂いた。

Lemon tea sorbet, with pear liqueur.  Got it last time as well.
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ムサカ。焼尻島産の羊(サフォーク種)。世界一の羊との評判らしい。確かに美味しい。

Moussaka.  Sheep (Suffolk breed) from Yagishiritou Island .  It seems to have a reputation as the best lamb meat in the world. Certainly it's delicious.
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中に羊肉がしっかりと敷かれている。

Lamb is laid firmly inside.
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焼尻島とはここ。

Here is Yagishiritou Island.

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真狩村のメイクインを使ったポテトグラタン。

Potato gratin using May Queen fom Makkari village.
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牛乳のソルベ、黒胡椒とエクストラバージンのオリーブオイル掛け。

Milk sorbet, with black pepper and extra virgin olive oil.
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揚げパンと一緒に。

With fried bread.
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レモンゼリーも。

Lemon jelley.
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余市産トマトをフルーツのように使ったソルベ。夏のフレンチコースは野菜と冷たいデザートが沢山。

A sorbet of Yoichi tomatoes, it's like fruits.  The summer french courses are full of vegetables and cold desserts.
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猛暑を避けて過ごして北海道の休暇も終わり、晴天の新千歳空港から帰路へ。

The holidays in Hokkaido for avoiding the heat wave in other cities are over, and return from the New Chitose Airport on the beautiful afternoon.

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