(Okinawa-3/Sesoko Resort-Naha)日本美味しいもの巡り Japan delicious food tour

今日もよく晴れて気持ちが良い朝を迎える。

Today is also a sunny day and pleasant morning.

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透明で綺麗な、沖縄らしい海。

A transparent and beautiful beach, it's Okinawa's beach.
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ビーチに流れている音楽は沖縄三線。沖縄らしい海。

The music on the beach is the Okinawa Sanshin.  It's Okinawa's beach.

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まずはホテルで朝食を。屋外プールに面したダイニング。

Have breakfast at the hotel.  Dining room is facing the outdoor pool.

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デザートも。

Desert.
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食後にプールでゆっくり。朝は日差しや気温も優しい。青い空と白い雲と。

Relax in the pool after the breakfast.  The sunlight and temperature are gentle in the morning.  Could see blue sky and white clouds.
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ホテルをチェックアウトした午後、瀬底大橋を渡る。手前が瀬底島、向こう側は沖縄本島

After checking out the hotel, cross the Sesoko Bridge in the afternoon.  The back side is Sesoko Island, and front side is Okinawa Main Island.
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途中、昨年夏開業したハレクラニ沖縄に立ち寄る。

On the way to Naha, stop by at Halekulani Okinawa, which opened last summer.

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流れている音楽はハワイアン。ハワイ同様にホテルロビーに風が流れる設計で、なんとも心地よい。

The music played here is Hawaiian.  As in Hawaii, the hotel lobby is designed to let the wind flow and is comfortable.

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グアバジュースとハレクラニ・ココナッツケーキ。美味しい。開業後1年経過してサービスもこなれてきている。

Guava juice and Halekulani coconut cake.  delicious.  One year has passed since the opening, and the services become well managed.

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沖縄最後の宿となる那覇市内のホテルへ向かう。その近くにある、琉球料理を代表するお店「美栄」。古波蔵登美氏(故人)が1958年に開店した店で、お兄様はジャーナリスト兼エッセイスト、後に二代目当主となる古波蔵保好氏(故人)。氏は初代ベストドレッサー賞にも選ばれた洒落た方だったようで渋谷のシェ・ジャニーによく行かれていたようだ。名著「ステーキの焼き加減」にはシェ・ジャニーや春田シェフが何度も登場する。(手に入れた同書には「シェ・ジャニー」の箇所に赤鉛筆の線が引かれていた)

Head to the hotel in Naha city, the last stay in Okinawa.  The restaurant “Mie” that represents Ryukyu cuisine is located nearby.  Ms. Tomi Kohagura (deceased) opened in 1958, and her older brother is a journalist and essayist, and then the second owner, Mr. Yasuyoshi Kohagura (deceased).  He seems to have often visited  to Chez Johnny in Shibuya, so Chez Johnny and Chef Haruta appear several times in the famous book "Steak Grilling".  (In the book got, a red pencil line was drawn in the place of "Chez Johnny").

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前回沖縄来訪時に「美栄」に伺い、琉球料理コースを頂いた。事前にJohnnyさんからは「代替わりして味も変わちゃってますよ」と言われていたが、それでも上品な琉球料理だった。

When visited Okinawa last time, visited "Mie" and had a Ryukyu course.  Chef Johnny said in advance, "The taste has changed as the owner changed to next generation", but the foods were still a refined Ryukyu cuisine.

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ホテルに戻り、今回の沖縄で初の泡盛、「残波」のロックを頂く。他に誰もいないバー、外は夕立の名残り。

Return to the hotel and enjoyed "Zanpa" with ice, the first Awamori liquor in Okinawa this time.  A bar with nobody else, the outside is a remnant of Yudachi rain.

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山原鶏の唐揚げも。土地のものは美味だ。

Deep-fried Yambaru chicken.  The local foods are delicious.

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翌朝の朝食は琉球プレートを。アグー豚、紅芋の天ぷらなど。

Next morning, breakfast with Ryukyu plate.  Agu pork, red potato tempura, etc.

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もずく、ニンジンシリシリなど。

Mozuku, carrot Sirisiri (sauté), etc.
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午後那覇空港から帰路へ。手前側が辺野古(キャンプシュワブ)、向こう側が名護、美ら海、伊江島

Return from Naha Airport in the afternoon.  The frontside is Henoko (Camp Schwab), and the backside is Nago, Churaumi, and Iejima.

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