(Tokyo-22/Chez Johnny style )日本美味しいもの巡り Japan delicious food tour

盛岡のシェ・ジャニーから冷凍パッケージが届く。お願いしていた紅油と、何度もリピートしているベーコン、そして2回目のカスレ。

今宵はシェ・ジャニーナイトに。

紅油の製作過程はこちら。

http://chezjohnny.blog18.fc2.com/blog-entry-2681.html?sp

Received a frozen package from Chez Johnny in Morioka.  Red Spicy Oil that ordered before, the bacon that repeated many times, and cassoulet of the second time.  It is a Chez Johnny night today.
See above for the process of making Red Spicy Oil.

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(尚、シェ・ジャニーのお取り寄せは一旦終了しており、最新の情報はブログでご確認下さい)

「シャ・ジャニー 春田光治の12ヶ月」レセピから、ボルドー風ステーキを自作。

Also cooked Bordeaux-style steak from "Chez Johnny Koji Haruta's 12 months" Recipe.

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赤ワインは、シェ・ジャニーに伺った際によくお願いするポタンサック(CH Potansac)のセカンド(Chapelle de Potansac)。散歩中に信濃屋で見つけたので即購入。

これは、メドック格付け2級のCHレオヴィル・ラス・カーズや、ポムロール地区CHネナンのオーナーであるデュロン家が所有するCHポタンサックのセカンドラベル。サンテステフの北。もともとポタンサックでは、レオヴィル・ラスカーズと同じスタッフがワイン造りをしており、クラシカルなボルドーの格付け級の味を、手頃な値段で楽しめる。酸とタンニンのバランスに優れた、親しみやすくかつ骨格がしっかりとした、しなやかなワイン。

白は、いつものG7のシャルドネレゼルブ。

Red wine to match is the second (Chapelle de Potansac) of Potansac (CH Potansac), which often enjoyed when visit Chez Journey restaurant in Morioka.  Found it at Shinanoya wine store when walking nearby and bought it immediately.
This is the second label of the Chateau Potansac owned by the Duron family, who owns the second-class Medoc and Leonville Ras Cars.  North of Saint-Estephe.  At Potansac, same staff from Leoville Laskers makes this wine, and provides the classic Bordeaux-grade taste at an affordable price.  A supple wine with a good balance of acid and tannin, with a friendly and firm structure.
White wine to match is G7 Chardonnay Reserve as usual.

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ベジタブルファースト。旬のヤング(ミドル)コーン、アスパラ、ズッキーニのグリル。

Vegetable fast. Grilled seasonal Young (middle age) corn, asparagus and zucchini.
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アボガドとトマトのサラダ。アボカドが柔らかくて美味。

Avocado and tomato salad.  Avocado is soft and delicious.
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前回シェ・ジャニーからお取り寄せした、シベリアの水餃子「ペルメーニ」。ローレルとオールスパイスを入れた湯で茹で、レモンバターで頂く。スープは九条葱の自家製ポタージュ。

"Pelmeni", Siberian dumplings, ordered from Chez Johnny previously.  Boil in hot water with laurel and allspice and serve with lemon butter.  The soup is a homemade potage with green onion of Kujo.

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メインは、シェ・ジャニーから再度お取り寄せした「黒目豆のカスレ」。オリーブオイルと和えたパン粉をかけてトースト。これを食べたら他は物足りない。

The main dish is "Cassoulet de Doliques à l'œil noir", ordered from Chess Journey again.  Toast with bread crumbs mixed with olive oil.  When enjoy this, no others are better.

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シャ・ジャニー風、自作の「ボルドー風ステーキ」をサイドディッシュに。

Chez Johnny style, homemade "Bordeaux style steak" as a side dish.
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