(Tokyo-20/Hayama)日本美味しいもの巡り Japan delicious food tour

夕方、二子玉川ライズSCを歩いていたら久しぶりに「シナボン」の店舗を発見。日本ではほとんど絶滅したものと思っていたが、シアトルズ・ベスト・コーヒーと一体店舗で存続中。

When walking along Futakotamagawa Rise SC in the evening, found a "Cinnabon" store after a long time.  It was thought almost extinct in Japan, but still exists as a shared store with Seattle's Best Coffee.

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シナボンは2009年にお台場アクアシティ店を最後に撤退したが2012年にシアトルズ・・・のFC会社が再上陸させ、今は大部分の店舗をJR九州が運営しているらしい。二子玉川の店舗もJR九州が運営。

甘すぎるのが分かっているので小さな2個入を購入。

Cinnabon withdrew from the very last store in Odaiba AquaCity in 2009, but with a franchisee of "Seattle's..." re-entered in 2012, and most of its stores seem operated by JR Kyushu.  Futakotamagawa store is also operated by JR Kyushu.

Since knowing it's too sweet, bought a small package of two.
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翌朝、濃い目の珈琲とピーカンロールを頂く。目が覚めるように甘く高カロリーなオールドアメリカンタイプのスイーツがかえって新鮮に感じた朝。(最近のアメリカンは健康志向、環境志向)

In the next morning, get coffee and a pecan roll.  Ultra sweet, high-calorie old-American sweets made us feel even fresh.  (Recent Americans are more health and environment conscious)

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午後は葉山に。ラ・マーレ1階の「ブラッセリー・ハリーズ」へ。ラ・マーレは創業1977年。「フランス風創作海辺料理」として昭和の時代に湘南のレストランを牽引してきた地元の憧れの存在。お店のホームページには、伝統的なフレンチに固執することなく、取れたての地の魚介類を中心に、旬の三浦野菜などをふんだんに取り入れた素材を活かした料理で旬の味覚を提供する、とある。

Visit to Hayama in the afternoon and head to the "Brasserie Harry's" on the 1st floor of La Mare restaurant.  La Mare was founded in 1977 and has led Shonan restaurants as "French style seaside cuisine" in the 1900s.  The homepage of the restaurant says it offers seasonal tastes, with a focus on freshly caught seafood, ingredients that incorporate plenty of seasonal Miura vegetables, without sticking to traditional French.

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今日は海辺のテラス席。風通しも景色も良く、気持ちが良い。

肉魚コースの、ロメインレタスのシーザースサラダ。

Sat at a terrace table by the sea.  The ventilation and scenery are good, and it feels good.
Meat and fish course's Caesars salad of romaine lettuce.
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ブイヤベースコースのアイナメカルパッチョサラダ。

Bouillabaisse course's Salad with Carpaccio of greenling fish.
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ブイヤベースは、季節によって魚介が異なる。ホタテ、海老、イカ白身はホウボウかな? ブイヤベースとしては薄口のソースなので、青森産ニンニク入りのアイオリソースでもあればいいのに。

Bouillabaisse uses different seafood depending on the season here.  Today it uses scallop, shrimp, squid, whitefish like gurnard.  Since it comes with thin sauce as bouillabaisse, wish to have Aomori grown garlic Aioli sauce.
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肉野菜コースの、いさきと群馬ポーク。火入れがちょうど良い。

Meat and vegetable course's grunt fish and Gunma pork dish.  They are grilled just right.
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デザート付き♡

Desert.
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レストラン沖に係留されたヨット。波で大きく揺れている。

A yacht moored in the sea off the restaurant.  It is shaken by the waves.

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コロナ疲れの後、海辺のレストランで海を眺めながらの食事は気持ちが良い。帰ったらフレンチロゼをを楽しむことにしよう。

After getting tired of staying at home by coronavirus, nice to sit at the seaside restaurant and look out at the ocean.   Will enjoy French rosé after come home.

 

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