(Tokyo-18/Chez Johnny)日本美味しいもの巡り Japa delicious food tour

今日は簡単なご報告2件。週末配信された朝日新聞デジタル&TRAVELで紹介されていたサンテミリオンのワイナリー「クーテット」の賄い食「ハーベスターズチキン」が美味しそうだったので、早速作ってみた。確かに濃厚なクリームソースと香ばしいチキンがご飯によく合う。

Two brief reports today.  The "Harvester's chicken" from the Saint Emilion's winery "Coutet",  which was introduced in the Asahi Shimbun Digital & TRAVEL mailed on the weekend, looked delicious, so made it by its recipe.  As written in the article, the rich cream sauce and savory chicken go well with rice.

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ハーベスターズチキン」(朝日新聞デジタルより)

"Harvester's chicken"  (Asahi Shimbun Digital)

https://www.asahi.com/and_travel/20200617/253788/

「CHクーテット」

http://chateau-coutet.com/

今日、盛岡のシェ・ジャニーから冷凍パッケージが届いた。お取り置きをお願いしていた「鮑のシャンパン蒸し」と出来立ての「黒目豆のカスレ(Cassoulet de Doliques à l'œil noir)」の2品。鮑はもう完売してしまったとのこと。

今度の週末に頂きます。

Received a frozen package from Chez Johnny in Morioka today.  Two items, "steamed abalone with champagne", which had requested to reserve before, and "Cassoulet de Doliques à l'œil noir", newly released.  The abalones are now sold out.
Will enjoy these next weekend.

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昨日見たシェ・ジャニーのブログによると、ジャニーさんは7月中旬から約1ヶ月間入院されるとのこと。9月までにはまたパワーアップして再開されるのを待ってます。

According to the Chez Johnny's blog seen yesterday, Chef Johnny will be hospitalized for about a month from mid-July.  Waiting for the chef to be powered up again and restarted by September.

 

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