(Tokyo-13/Antichi Sapori-Chez Johnny)日本美味しいもの巡り Japan delicious food and wine tour

今日は広尾のイタリアンレストラン「アンティキ・サポーリ(Antichi Sapori)」の前菜に、盛岡の「シェ・ジャニー」からお取り寄せしたモモやチリコンカルネをメインに組み合わせ。

アンティキ・サポーリは、イタリア半島のかかと部分、プーリア州アンドリアのモンテグロッソ村にある同名のレストランの東京店らしい。イタリアのホームページによると地元の食材や料理方法に根付いたレストランとのこと。そもそも店名はイタリア語で「昔からの味」という意味。ナポリからクルマで2時間強。今度行ってみよう。

Today, enjoyed the appetizer from Hiroo's Italian restaurant "Antichi Sapori", and Momo and Chili con carne from "Chez Johnny" in Morioka.
Antichi Sapoli seems a Tokyo branch of the same name restaurant in Montegrosso village of Andria municipality, Puglia, in the heel of the Italian peninsula.  According to the Italian website, the restaurant is rooted in local ingredients and cooking methods.  The restaurant name is "ancient flavors" in Italian.  Only 2+ hour drive from Naples so will visit there next time.

(イタリアのホームページより)

(from Italian website)

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プーリア料理が食べたくなりテイクアウト。

Wanted to eat Puglia regional foods so took them out.

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「プーリア前菜4種盛り合わせ」と「イタリア産生ハム(プロシュット)」を。

"Assorted 4 kinds of Puglia style appetizers" and "Italian ham (prosciutto)".

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合わせるのはセイコーマートから取り寄せたフランスのロゼと、カリフォルニアはBVのカベルネソーヴィニヨン2015年。暑くなりつつある季節にはロゼがぴったり。BVはカシス、ブラックベリーの香り、少しカカオ。カリフォルニアの太陽をたっぷり浴びた果実味に溢れ、かつ酸のバランスも丁度良いワインで、リピート買いしている。

The matching wines are French rose bought from SeikoMart, and California's BV Cabernet Sauvignon 2015 from Napa.  Rose wine is perfect for the warmer season.  BV has cassis, blackberry scent and a little cocoa flavor.  It is a wine with full of fruits that are in the shower of Californian sun and has a good acid balance, so buy it repeatedly.

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まずプーリア前菜4種盛り合わせ。真ん中の小さな前菜たちは成城石井で購入した「コートダジュール風アペリフレ」。

First, an assortment of 4 kinds of Puglia style appetizers.  The small appetizers in the middle are "the Cote d'Azur-style aperifrais" purchased from Seijo Ishii SuperMarket.
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そしてプロシュットのルッコラ添え。ボリューミーでお皿からはみ出してしまった。薄切りで肉の甘味がとても美味しい一皿。

Next, prosciutto with rucola/arugula.  It got out of the plate with its volume.  Thin slices of prosciutto with a very sweet taste.
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続いてシェ・ジャニーからのお取り寄せ。前々回のネパールの小籠包「モモ」。

Then another appetizer from Chez Johnny.  Nepalese basket "Momo" ordered previously.

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そしてメイン「盛岡短角牛のチリコンカルネ」。チリコンカルネは、スペイン読み。テキサス発祥のメキシコ風料理。肉とキドニービーンズのスパイシーなトマト煮込は、見るからに食欲をそそる!

And the main dish  "Morioka Tankaku beef chili con carne".  It is read in Spanish style here.  Chili con carne is a Mexican-style food originated in Texas.  The spicy tomato stew of meat and kidney beans is appetizing!

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モモは相変わらず皮がもちもち。

Skin of Momo here is always juicy.

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チリコンカルネはごはんと共に。もともとメキシカンでホットドッグにかけてチリドッグにするクイックフードとして食すことが多い料理が、ジャニーの神の手にかかると素敵なメインディッシュになる。プーリア、ネパール、メキシコ周遊の世界料理旅行を愉しんだ夜。

Enjoyed chili con carne with rice.  In the US, it is a served on hotdogs in Mexican style (chili dogs) for quick lunch, but when it comes to Johnny's hands, it becomes a beautiful main dish.  A night out on a world culinary trip around Puglia, Nepal and Mexico.

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